.

HAGER HELLAS: Έξυπνα συστήματα ελέγχου & πρόσβασης εγκαταστάσεων με οπτικοποίηση δεδομένων


O σύγχρονος τρόπος ζωής, οι σύγχρονες απαιτήσεις αισθητικής, εργονομίας και εξοικονόμησης ενέργειας έχουν επιβάλλει την δυνατότητα ένδειξης, και ελέγχου μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης απομακρυσμένα.

Με τον όρο οπτικοποίηση δεδομένων σε μια εγκατάσταση εννοούμε την ένδειξη κατάστασης και έλεγχο των ηλεκτρικών κυκλωμάτων ενός κτιρίου σε πραγματικό χρόνο. Οι εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί με το σύστημα αυτοματισμού KNX επιτρέπουν την πλήρη οπτικοποίηση των τμημάτων τους, είτε πρόκειται για έλεγχο φωτισμού με on/off ή dimming, θέση ηλεκτρικών ρολών και περσίδων, θερμοκρασία σε συστήματα ψύξης/ θέρμανσης, επιτήρηση καταναλώσεων ηλεκτρικών συσκευών .

Το πακέτο συστήματος DOMOVEA της HAGER

To πακέτο συστήματος DOMOVEA είναι μια λύση οπτικοποίησης με εγκατάσταση KNX, η οποία προσφέρει στον προγραμματιστή ένα πλήρες και εύκολο αποτέλεσμα απεικόνισης της εγκατάστασης σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον για τον χρήστη.

Οι προσφερόμενες λύσεις μέσω του domovea είναι οπτικοποίηση και έλεγχος:


  • φωτισμού
  • ηλεκτρικών ρολών
  • συστημάτων θέρμανσης και ψύξης
  • alarms σε συστήματα συναγερμού
  • ενημέρωση του πελάτη με email για alarms
  • ενεργοποίηση λογικών πυλών και ακολουθιών
  • ενεργοποίηση χρονοδιακοπτών
  • δημιουργία και αποθήκευση σεναρίων και άλλων εντολών
  • έλεγχος και επιτήρηση καταναλώσεων ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου
  • ένδειξη καταναλισκόμενης ενέργειας σε kWh και αντίστοιχου κόστους σε € σε επιλέξιμες χρονικές περιόδους
  • εμφάνιση εικόνας από συμβατή λίστα IP καμερών
  • έλεγχος πρόσβασης σε συμβατές θυροτηλεοράσεις ELCOM με εικόνα και ήχο

Δημιουργείται αυτόματα με απλές κινήσεις όταν η εγκατάσταση KNX προγραμματίζεται μέσω βαλίτσας προγραμματισμού TXA100 της HAGER. Και είναι διαχειρίσιμη μέσω υπολογιστή, οθόνης touch panel, μέσω tablet ή κινητού android ή iOS. Πρόκειται για server οπτικοποίησης ράγας, τοποθετούμενος σε πίνακα, ο οποίος ενεργοποιείται μέσω τροφοδοσίας KNX, βοηθητικής τροφοδοσίας και συνδέεται στο τοπικό δίκτυο LAN.Επιτρέπει τον έλεγχο της εγκατάστασης ή με τοπικά μέσω δικτύου, ή μέσω του domovea portal www.domovea.com ή μέσω VPN. H επιφάνεια διαχείρισης για τον χρήστη δημιουργείται μία φορά από τον προγραμματιστή, και δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί σε διαφορετική ανάλυση μέσω διαφορετικών λειτουργικών συστήματων.


Η ευκολία στον προγραμματισμό

Μέσω του πακέτου συστήματος DOMOVEA, ο προγραμματιστής ενεργοποιεί έτοιμες προρυθμισμένες ρουτίνες στις προαναφερόμενες λειτουργίες, με αποτέλεσμα να δημιουργεί εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα και μία μεγάλης έκτασης οπτικοποίηση σε όλη τη γκάμα των λειτουργιών.

Οι βασικές μονάδες χειρισμού της οπτικοποίησης είναι έτοιμες και απλά παραμετροποιούνται με τις κατάλληλες εντολές, έτσι ώστε ο χειρισμός να προσαρμοστεί στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Οι βασικές μονάδες χειρισμού της οπτικοποίησης είναι τόσο προσεκτικά προρυθμισμένες, έτσι ώστε να συγκεντρώνουν όλη την απαραίτητη λειτουργικότητα για κάθε χειρισμό.

Για παράδειγμα στην μονάδα του φωτισμού υπάρχει και οπτική ένδειξη για την κατάσταση του φωτιστικού και σήμανση on/off ή 100%. Ομοίως και στα ηλεκτρικά ρολά με οπτική ένδειξη και σήμανση up/down ή %.

Στην μονάδα της θέρμανσης υπάρχει έτοιμη και συγκεντρωμένη η πληροφορία της θερμοκρασίας χώρου, της ρύθμισης της θερμοκρασίας ζήτησης, αν έχει ενεργοποιηθεί η ψύξη ή θέρμανση, οι ξεχωριστές καταστάσεις λειτουργίας του θερμοστάτη (comfort, standby, night, antifrost). Αυτόματα επίσης δημιουργείται γράφημα ένδειξης θερμοκρασίας του χώρου, το οποίο είναι ρυθμιζόμενου χρονικού εύρους.

Όταν η εγκατάσταση χωρίζεται ανά χώρους και δωμάτια, τότε ο DOMOVEA server δημιουργεί αυτόματα τις ομαδικές εντολές για τον φωτισμό και τα ηλεκτρικά ρολά, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τη δουλειά του προγραμματιστή σε χρόνο και σε κόπο.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο τρόπος εργασίας του DOMOVEA είναι ρυθμισμένος με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να καθοδηγεί και να εξασφαλίζει το καλύτερο και πληρέστερο ποιοτικά αποτέλεσμα για τον πελάτη, σεβόμενος πάντα τον χρόνο και τον κόπο του προγραμματιστικού έργου.

Η ευκολία στον χειρισμό



Το πακέτο συστήματος DOMOVEA προσφέρει μία εύχρηστη επιφάνεια χειρισμού για τον τελικό χρήστη, απλοποιώντας την λειτουργία και τον έλεγχο της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε να εξυπηρετείται εύκολα ακόμα και από ένα παιδί. Το μενού μπορεί να διαμορφωθεί πλήρως στα ελληνικά, γεγονός που καθιστά τη χρήση του φιλική προς οποιοδήποτε χρήστη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσωποποιημένα εικονίδια και εικόνες παρασκηνίου, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα της οπτικοποίησης να προσεγγίζει όσο τον δυνατόν περισσότερο τις επιθυμίες και τις ανάγκες του τελικού πελάτη.

Η ευελιξία στις ρυθμίσεις και ανεξαρτησία

O τελικός χρήστης μπορεί εύκολα να δημιουργήσει δικά του χρονοπρογράμματα, είτε για την έναυση και σβέση του εξωτερικού φωτισμού, είτε για το εξωτερικό πότισμα, είτε για τη λειτουργία της θέρμανσης/ψύξης. Επιπρόσθετα μπορεί να δημιουργήσει ή να μετατρέψει σενάρια φωτισμού, προσαρμοζόμενα στις δικές του προτιμήσεις, ανάγκες και διάθεση.

Η εξοικονόμηση ενέργειας

To πακέτο συστήματος DOMOVEA περιλαμβάνει μονάδες ένδειξης, αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων κατανάλωσης ενέργειας.Χρησιμοποιώντας τους μετρητές ενέργειας KNX της εταιρείας HAGERέχουμε τη δυνατότητα να εμφανίσουμε στην οπτικοποίηση DOMOVEA την στιγμιαία καταναλισκόμενη ισχύ της εγκατάστασης, την καταναλισκόμενη ενέργεια, το κόστος της καταναλισκόμενης ενέργειας σε ευρώ, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, όπως διάστημα μίας ημέρας, μίας εβδομάδας, ενός μήνα ή ενός έτους.


Μπορούν να δημιουργηθούν επίπεδα ασφαλείας και σε επίπεδο κατανάλωσης ισχύος, αλλά και σε επίπεδο κόστους της ενέργειας σε ευρώ, πάνω από τα οποία σημαίνονται alarms στην εγκατάσταση με email προς τον χρήστη, ή ακόμα και αυτόματη αποσύνδεση μη κρίσιμων φορτίων. Παρατηρούμε λοιπόν ότι η εφαρμογή της οπτικοποίησης DOMOVEA της HAGER προσφέρει σε μια εγκατάσταση KNX οφέλη, όσο αφορά την ευκολία στο χειρισμό της, την επιτήρησή της και την εξοικονόμηση στην καταναλισκόμενη ενέργεια.


*Άρθρο της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ – Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Τ.Ε. – Product Manager Τομέα «Κτιριακοί αυτοματισμοί /ΚΝΧ» της HAGER HELLAS.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.hager.gr

Αναδημοσίευση από kataskevesktirion.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.