.

Διαβουλεύσεις στην Ε.Ε για τις εναρμονισμένες πιστοποιήσεις των συστημάτων συναγερμού


Η Ευρωπαϊκή επιτροπή δημοσίευσε πρόσφατα μια αρχική εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχει η πρόταση της E.E για θέσπιση εναρμονισμένων πιστοποιήσεων για τα συστήματα συναγερμού. Στο επόμενο στάδιο των διαβουλεύσεων, φορείς του κλάδου που αντιπροσωπεύουν τη βιομηχανία των συστημάτων συναγερμού, καλούνται από την Κομισιόν να αναπτύξουν τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Προεξέχοντα ρόλο στη διαβούλευση αυτή, έχει η Euralarm (ένωση εταιριών και φορέων που αντιπροσωπεύει την ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και πυρασφάλειας) που συνεργάζεται στενά με την Κομισιόν για την δημιουργία μιας νομοθετικής πρότασης για τις εναρμονισμένες πιστοποιήσεις των συστημάτων συναγερμού. 

Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων αποτελεί συνέχεια της πρότασης της Euralarm για μια ενιαία προσέγγιση της αγοράς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας όσον αφορά τον τομέα ελέγχου και πιστοποίησης των προϊόντων. Η Euralarm, έχει εκδώσει ένα σχετικό μανιφέστο - που παρουσίασε πρόσφατα στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε - επισημαίνοντας τους εμπορικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην αγορά των συστημάτων συναγερμού λόγω της έλλειψης ενός ενιαίου συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης των προϊόντων κάτι που λειτουργεί σε βάρος της ανταγωνιστικότητας των Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών των συστημάτων ασφάλειας.

Πηγή: securitymanager
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.