.

Οι συνδεδεμένες συσκευές κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη


Τα δύο τρίτα των καταναλωτών πιστεύουν ότι οι «συνδεδεμένες» συσκευές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Μάλιστα, σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα στην ψυχαγωγία, οι καταναλωτές έχουν κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη των συνδεδεμένων συσκευών, με σχεδόν το 26% να κατέχει ήδη μια κονσόλα παιχνιδιών και το 30% μια έξυπνη τηλεόραση.

Σημαντικό μέρος της καθημερινότητας κάθε σύγχρονου καταναλωτή γίνεται η τεχνολογία και το οικοσύστημα του Internet of Things, με τις συνδεδεμένες συσκευές να διευκολύνουν τη ζωή μας. Περίπου ένας στους δύο καταναλωτές έχει στην κατοχή του μια συνδεδεμένη συσκευή, ενώ το 30% δηλώνει ότι μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες σκοπεύει να αποκτήσει μία.

Η παγκόσμια έρευνα της Deloitte (Switch on to the connected home The Deloitte Consumer Review) αποκαλύπτει ότι οι χρήστες του Διαδικτύου είναι πια περισσότερο εξοικειωμένοι με τη λογική του Internet of Things, έχοντας υιοθετήσει μια σειρά από σχετικές καταναλωτικές συνήθειες. Τα δύο τρίτα (66%) των καταναλωτών πιστεύουν ότι συνδεδεμένες συσκευές κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 91% στις ηλικίες μεταξύ 18 έως 24 ετών. Για τις ηλικίες άνω των 65 ετών, μια ηλικιακή ομάδα που θα περίμενε κανείς να έχει μικρή σχέση με το ΙοΤ, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι το ΙοΤ βελτιώνει την καθημερινότητά τους φθάνει στο 37%.


Άλλες κατηγορίες συνδεδεμένων συσκευών, όπως τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας, οι θερμοστάτες και τα συστήματα φωτισμού, είναι λιγότερο δημοφιλείς, αφού έχουν σήμερα υιοθετηθεί από μόλις το 2-3% των καταναλωτών. Πάντως, το έξυπνο σπίτι και οι λειτουργίες που υποστηρίζει θεωρούνται από τους αναλυτές ως ο πυρήνας της επόμενης φάσης της μεγάλης ανάπτυξης των καταναλωτικών προϊόντων ΙοΤ.

Το 7% των καταναλωτών δηλώνουν ότι θα αγοράσουν έναν έξυπνο θερμοστάτη τους επόμενους 12 μήνες, το 6% έξυπνες συσκευές ασφαλείας και το 5% έξυπνα συστήματα φωτισμού. Πάντως, η πλειοψηφία των καταναλωτών (70%) δεν σκοπεύει να αγοράσει οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή μέσα στους επόμενους 12 μήνες, αναδεικνύοντας την πρόκληση που αντιμετωπίζουν κατασκευαστές και λιανοπωλητές.

Ο κύκλος αντικατάστασης των προϊόντων οικιακής χρήσης αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του IoT, με το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για συνδεδεμένες συσκευές να προκύπτει σταδιακά, καθώς οι καταναλωτές αντικαθιστούν τις παλιές και φθαρμένες συσκευές. Τα 2/5 των καταναλωτών σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τις σχετικές συσκευές που έχουν σήμερα στην κατοχή τους, με έξυπνα συστήματα φωτισμού και συσκευές ασφαλείας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.