.

Η Panasonic θα κατασκευάσει Smart Building 69 διαμερισμάτων


Η Panasonic θα δημιουργήσει στο Βερολίνο ένα κτίριο 69 διαμερισμάτων στα πρότυπα των έξυπνων πόλεων (smart cities) παρουσιάζοντας μια ολιστική προσέγγιση του τι σημαίνει smart living που επεκτείνεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην αναγνώριση προσώπου και τις συνδεσιμότητα του IoT (Internet of Things).


Οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2017 και τα εγκάνια έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2018. Το κτήριο θα βρίσκεται στην περιοχή Adlershof, στο ερευνητικό και τεχνολογικό hotspot του Βερολίνου.


Μια από την τεχνολογίες πάνω στις οποίες εργάζεται η Panasonic είναι τα συστήματα Ambient Assisted Living που έχουν σχεδιαστεί να παρέχουν σε άτομα προχωρημένης ηλικίας μεγαλύτερη ανεξαρτησία περιλαμβάνοντας οθόνες με υπενθυμίσεις αλλά και ατικείμενα και επιφάνεις με προσαρμοζόμενο ύψος.

Τα διαμερίσματα θα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που θα καταγράφουν την θερμοκρασία και του χτύπους της καρδιάς όσων διαμένουν σε αυτά και σε περίπτωση ατυχήματος θα καλείται αυτόματα το κέντρο πρώτων βοηθειών για να παρέχει βοήθεια.


Η Panasonic σχεδιάζει επίσης ένα ψυγείο που θα αναγνωρίζει τις ελείψεις σε τρόφιμα και θα επικοινωνεί αυτόματα με τα καταστήματα για παραγγελία και παράδοση χωρίς καμία ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Το έξυπνο κτήριο στο Βερολίνο ακολουθεί άλλα έξυπνα όπως αυτό της πόλης Λυόν στη Γαλλία και του Denver στην πολιτελια του Colorado των ΗΠΑ. Η ναυαρχίδα των έξυπνων project της Panasonic βρίσκεται στην πόλη Fujisawa κοντά στο Τόκυο όπου μαζί με 11 εταιρείες έχει συνασπιστεί για να δημιουργήσει μια έξυπνη πόλη που θα χωράει 3000 άτομα.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.