.

Aστυνομικοί - ρομπότ θα περιπολούν σύντομα στους δρόμους του Ντουμπάι [video]


Στους δρόμους του Ντουμπάι αναμένεται να κάνουν σε λίγους μήνες την εμφάνιση τους αστυνομικοί-ρομπότ, οι οποίοι εκτός της βοήθειας που θα προσφέρουν στις "κανονικές" δυνάμεις ασφαλείας, θα αποτελέσουν και τουριστική ατραξιόν.




Πριν λίγες μέρες μάλιστα, στο πλαίσιο της έκθεσης GITEX των χωρών του Περσικού κόλπου, παρουσιάστηκε το τελευταίο μοντέλο του ρομπότ, το οποίο θα κάνει περιπολίες και μπορεί να χαιρετίσει και να σφίξει το χέρι των ενδιαφερομένων.

Στο ύψος του στήθους του υπάρχει μια οθόνη αφής, μέσω της οποίας μπορεί να γίνουν καταγγελίες για εγκλήματα και να πληρώνονται πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις. Έχει, επίσης, τη δυνατότητα, να ανιχνεύει πρόσωπα.

"Σε πρώτη φάση, θα είναι σε τουριστικές περιοχές το 2017 και μέχρι το 2020 ευελπιστούμε να καλύπτουν μεγαλύτερη περιοχή", δήλωσε ο προϊστάμενος Τεχνικής Καινοτομίας της αστυνομίας του Ντουμπάι, Αντνάν Αλί.

Ο αστυνομικός-ρομπότ της πόλης είχε κάνει την παρθενική του δημόσια εμφάνιση πέρσι, μόνο που τότε οι δυνατότητές του έφθαναν μέχρι στο σημείο να βοηθάει τους τουρίστες στους δρόμους και τα εμπορικά κέντρα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.