.

Τα αεροδρόμια επενδύουν όλο και περισσότερο στις τεχνολογίες Ασφαλείας


Τα Aεροδρόμια δίνουν όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα σε επενδύσεις IT για την Ασφάλεια των επιβατών και των αερολιμένων, καθώς το θέμα αυτό θεωρείται πλέον υψηλής προτεραιότητας. Σύμφωνα με την έρευνα 2016 Airport IT Trends (ετήσια μελέτη των τάσεων στην παγκόσμια αγορά Αεροδρομίων), το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί προς την Aσφάλεια, στον απόηχο των αυξημένων γεωπολιτικών περιφερειακών εντάσεων και συγκρούσεων, μερικές από τις οποίες στοχεύουν άμεσα τα αεροπορικά ταξίδια.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ενώ οι επενδύσεις σε τεχνολογίες για την παραγωγικότερη διακίνηση των επιβατών είναι η πρώτη προτεραιότητα για τα Αεροδρόμια, η βαρύτητα τους έχει μειωθεί από το 73% το 2015 σε 59% φέτος, καθώς αυξάνεται η εστίαση στην Ασφάλεια (50% το 2016, από 37% το 2015).

Η έρευνα της SITA δείχνει ότι τα συστήματα self-service και οι mobile υπηρεσίες κυριαρχούν στις επενδύσεις των αεροδρομίων. Φέτος για πρώτη φορά, η έρευνα δείχνει την πλειοψηφία των Aεροδρομίων σε όλο τον κόσμο να παρέχουν self-service check-in για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Τα συστήματα self-service θα συνεχίσουν να κυριαρχούν, με τα δύο τρίτα των αεροδρομίων να σχεδιάζουν σημαντικές επενδύσεις πληροφορικής στον τομέα αυτό.

Η αυξανόμενη επιρροή των mobile Υπηρεσιών είναι επίσης εμφανής σχεδόν σε κάθε Αεροδρόμιο παγκοσμίως. Μάλιστα το 90% των αεροδρομίων ετοιμάζει ένα μεγάλο πρόγραμμα ή πιλοτικό έργο που σχετίζεται με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ το 74% των αεροδρομίων προετοιμάζει location-based υπηρεσίες για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι τάσεις της τεχνολογίας στα αεροδρόμια αντικατοπτρίζουν τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις. Οι επενδύσεις για την υποστήριξη των επιβατών και την ασφάλεια των αερολιμένων είναι σε άνοδο, ενώ οι αυξανόμενες απαιτήσεις του «δια-συνδεδεμένου» ταξιδιώτη για self-service και mobile υπηρεσίες, απαιτούν λύσεις.

Το 84% των αεροδρομίων ελπίζουν σε έσοδα από το 2019, επιτρέποντας την αγορά αερολιμενικών υπηρεσιών μέσω των κινητών εφαρμογών τους. Υπάρχει επίσης μια σαφής τάση για την παροχή υβριδικών δημόσιων υπηρεσιών Wi-Fi που συνδυάζονται με εμπορικές προσφορές. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών, το ποσοστό των αερολιμένων που σχεδιάζει να προσφέρει απεριόριστο δωρεάν Wi-Fi θα μειωθεί από 74% σε 54%. Η αλλαγή αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.

Σήμερα, ένας πολύ μικρός αριθμός Αεροδρομίων διαθέτει σημεία που επιτρέπουν στους επιβάτες να κάνουν λήψη ψηφιακού περιεχομένου, όπως τις τελευταίες ταινίες, πριν επιβιβαστούν στην πτήση, αλλά από το 2019, το 30% σχεδιάζουν να το πραγματοποιήσουν.

Η ετήσια έρευνα της SITA ασχολείται με την ψηφιακή μετάβαση των αεροδρομίων, διερευνώντας τομείς όπως τα wearable, τη χρήση βιομετρικών στοιχείων και τη ρομποτική, αλλά και πώς τα αεροδρόμια σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις καινοτόμες τεχνολογίες για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια.

Υπό το πρίσμα της αυξημένης έμφασης στην Ασφάλεια, δεν είναι έκπληξη το υψηλό ενδιαφέρον για τη βιομετρική τεχνολογία, η οποία υποστηρίζει την γρήγορη και ασφαλή επεξεργασία των επιβατών. Σημειώνεται εδώ, ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των αερολιμένων θα επενδύσουν σε νέες βιομετρικές λύσεις τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.