.

Βιομετρικά τσιπάκια ενάντια στο «χακάρισμα» των ηλεκτρονικών συσκευών



Πώς θα προστατεύσετε από το χακάρισμα 50 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές που, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, θα πρέπει να συνδεθούν στο Διαδίκτυο μέχρι το 2020; Οι ερευνητές στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση.

Έχουν μία αποστολή. Θέλουν να προστατεύσουν εσάς και την επιχείρησή σας από το χακάρισμα.

Οι ειδικοί εδώ έχουν ένα σχέδιο.

Στόχος τους να παρέχουν ένα τσιπάκι με κώδικα αναγνώρισης σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο.

Δουλεύουμε πάνω σε μια τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Είναι παρόμοια με τα ανθρώπινα δακτυλικά αποτυπώματα, με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων.Με αυτή την τεχνολογία είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε μοναδικά κάθε μεμονωμένη συσκευή. Χρειαζόμαστε αυτή την τεχνολογία, επειδή καθημερινά όλο και περισσότερες συσκευές αποκτούν πρόσβαση στο Internet. Πολύ σύντομα θα είναι συνδεδεμένες περιπου 50 δισεκατομμύρια συσκευές στο Διαδίκτυο»,τονίζει ο Βινσεντ Βαν Ντερ Λιστ , διευθυντής ανάπτυξης της INTRINSIC-IDhttps://www.hightechcampus.com/companies/intrinsic-id

Αυτοί οι μικροεπεξεργαστές δακτυλικών αποτυπωμάτων έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι αδύνατο να τους αντιγράψουν, ή να τους κλωνοποιήσουν .

Πέρασαν από σκληρές περιβαλλοντικές δοκιμές, όπως έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες για να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία τους.«Οι δοκιμές αυτές είναι πολύ σημαντικές για μας, γιατί πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η τεχνολογία μας λειτουργεί στο εκάστοτε περιβάλλον των πελατών μας. Είτε χρησιμοποιούν την τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν είτε τη χρησιμοποιούν στην έρημο θα πρέπει να λειτουργεί πάντα. Θα πρέπει πάντα να είναι αξιόπιστη ».

Όλη αυτή η έρευνα έχει λάβει εδώ στην Μπρατισλάβα μια σημαντική πρόσθετη αναγνώριση.


Στις όχθες του ποταμού Δούναβη, η εταιρεία κέρδισε φέτος το Βραβείο καινοτομίας της ΕΕ με την ονομασία Innovation Radar




Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε τις προσπάθειες της εταιρίας να συνδυάσει πρωτοποριακή έρευνα και σαφή οδικό χάρτη για την αγορά.
« Μπορείτε να διακρίνετε μια απλή εφεύρεση από μια καινοτομία όταν εμπορευματοποιείται. Αυτό συμβαίνει όταν μια εφεύρεση ή καλή ιδέα εξοικονομεί ή βγάζει χρήματα. Όταν προσελκύει την αγορά και αυτό φαίνεται από τους χρήστες,τους πελάτες και τις εταιρείες που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν το προϊόν. Όταν δηλαδή (μια καλή ιδέα) κάνει πιο αποτελεσματική και πιο αποδοτική την οικονομία», λέει η Μιχαέλα Τζάκοβα, μέλος της κριτικής επιτροπής του βραβείου INNOVATION RADAR.

Η πρωτοβουλία Innovation Radar υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένας τρόπος για να βοηθήσει όσoυς καινοτομούν στην εκπλήρωση των δυνατοτήτων τους στην αγορά.

«Πρέπει να υποστηριζουμε όσους έχουν σκεφτεί μια σπουδαία καινοτόμο ιδέα ώστε αυτοί να την υλοποιήσουν. Η ιδέα είναι να δείξουμε ότι όχι μόνο μπορούμε να εφεύρουμε και να καινοτομούμε, αλλά ότι μπορούμε να έχουμε ένα εκπληκτικό προϊόν που μπορεί να πωληθεί και να κατακτήσει την αγορά», τονίζει ο Γκέηλ Κεντ , αναπληρωτής γενικός διευθυντής της DG CONNECT, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην Ολλανδία, αυτόν τον δρόμο ακολουθούν οι ερευνητές. Λένε πως υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες στην αγορά για την τεχνολογία τους.

«Θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Αναφερόμαστε σε τομείς όπου η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως στη βιομηχανία, στην αυτοκινητοβιομηχανία,στην ιατρική αλλά και στη μισθοδοσία. Το συνολικό μέγεθος της αγοράς είναι περίπου 20 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η ασφάλεια εκτιμάται σε 20 δισεκατομμύρια (δολάρια)»,λέει ο Γκερτ Γιαν Σρίτζεν,επικεφαλής τεχνικός της INTRINSIC-ID.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η τεχνολογία τους έχει ήδη αξιολογηθεί θετικά από εταιρικούς πελάτες τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από δημόσιο τομέα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.