.

Drones και άλλες 7 τεχνολογίες είναι το μέλλον των επιχειρήσεων


Αξιολογώντας περισσότερες από 150 τεχνολογίες και λαμβάνοντας υπόψη την εμπορική τους βιωσιμότητα για τα επόμενα 5 έως 7 χρόνια, η PwC διαμόρφωσε μία λίστα με εκείνες που θα ασκήσουν τη μεγαλύτερη επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο στο πολύ κοντινό μέλλον.

Drones, Τεχνητή νοημοσύνη, Ίντερνετ των πραγμάτων, Επαυξημένη πραγματικότητα, Ρομποτική, Blockchain (στην οποία βασίζεται το Bitcoin), Εικονική πραγματικότητα και Τρισδιάστατη εκτύπωση είναι οι οκτώ τεχνολογίες που θα έχουν τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό αντίκτυπο.

Σε σχετική έκθεση αναφέρεται ότι οι «βασικές 8» τεχνολογίες θα μεταβάλουν τα επιχειρηματικά μοντέλα που εφαρμόζουν οι εταιρείες, δημιουργώντας οφέλη αλλά και δυσκολίες. Η κυρίαρχη τάση των αναδυόμενων τεχνολογιών θα επηρεάσει τη στρατηγική, την αφοσίωση των πελατών, τις επιχειρησιακές λειτουργίες και τη συμμόρφωση, ανεξαρτήτως κλάδου και γεωγραφικής περιοχής.

Οι τεχνολογίες με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο θα διαφέρουν από κλάδο σε κλάδο, όμως πιστεύεται ότι η λίστα των 8 περιλαμβάνει τις τεχνολογίες που θα έχουν αντίκτυπο σε πολλούς κλάδους και σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την Vicki Huff Eckert, επικεφαλής του τομέα New Business στο παγκόσμιο δίκτυο της PwC: «Οι περισσότερες εταιρείες έχουν θέσει τα θεμέλια για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, επενδύοντας σε τομείς όπως τα κοινωνικά δίκτυα, οι φορητές συσκευές, η ανάλυση δεδομένων και το cloud. Είναι καιρός τα στελέχη να στρέψουν το βλέμμα τους σε πιο προηγμένες τεχνολογίες που θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις».
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.