.

Google Home: Στο επίκεντρο του «έξυπνου σπιτιού»



Ήδη από τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια του I/O, η Google έδειξε τις προθέσεις της να μπει δυναμικά και στον χώρο του «έξυπνου σπιτιού» με τη μορφή του Google Home.

Ουσιαστικά το Google Home είναι ένα ηχείο, καλαίσθητο μεν αλλά ηχείο, στο οποίο έχει ενσωματωθεί η δυνατότητα διαχείρισης ορισμένων από τις δραστηριότητες εντός του οικιακού χώρου. Εξωτερικά το Google Home έρχεται σε αρκετές εναλλακτικές χρωματικές επιλογές αλλά πάντα αυτός που «τρέχει» στο εσωτερικό του είναι ο Google Assistant.



Με τη βοήθεια του Assistant, το Home γίνεται ο κόμβος που διαχειρίζεται τις συνδεδεμένες, έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Μέσω του Home ο χρήστης μπορεί να ελέγξει μια σειρά από gadgets, πάντα μέσω φωνητικών εντολών και με τον Google Assistant πάντα σε ετοιμότητα να δώσει απαντήσεις.

Η Google έχει ενσωματώσει στο Home αυτό που η ίδια αποκαλεί «Far-field voice recognition» και πρακτικά είναι ο τρόπος που έχει το ηχείο να ακούει τον χρήστη απ’ οπουδήποτε και αν αυτός μιλάει χωρίς προβλήματα κατανόησης.


Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει το πλήκτρο σίγασης του μικροφώνου για τις περιπτώσεις που ο χρήστης προτιμάει την ησυχία του, ακριβώς από κάτω βρίσκεται άλλο ένα μικρόφωνο και το λογότυπο της Google. Ο Assistant που έρχεται με τη συσκευή υποστηρίζει streaming μουσικής από τα Google Play Music, YouTube, Spotify, Pandora, TuneIn και iHeartRadio.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή της Google θα είναι φθηνότερη από το Amazon Echo (κοστίζει 179 δολάρια), αλλά με μία σοβαρή διαφορά. Το Echo διαθέτει επτά μικρόφωνα ώστε να αντιλαμβάνεται την κατεύθυνση από την οποία έρχεται η φωνητική εντολή ενώ το Home μόνο δύο, με τη δουλειά της αναγνώρισης να γίνεται από τον αλγόριθμο αναγνώρισης που περιγράψαμε πιο πάνω.


Το Google Home θα κοστίζει στην αμερικανική αγορά 129 δολάρια ενώ η κυκλοφορία τους στις ΗΠΑ τοποθετείται για τις 4 Νοεμβρίου. Περισσότερες αγορές αναμένεται να προστεθούν αργότερα μέσα στον Νοέμβριο ή ακόμα και τον Δεκέμβριο.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.