.

Microsoft: Ανέπτυξε λογισμικό αναγνώρισης φωνής με… ανθρώπινη ακοή


Η Microsoft έχει αναπτύξει ειδικό λογισμικό αναγνώρισης φωνής, το οποίο μπορεί να αποδίδει το ίδιο καλά όσο και η ανθρώπινη ακοή. 

Η Microsoft πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τον υπολογιστή είναι μέσω των φωνητικών εντολών, επομένως ασχολείται έντονα με την ανάπτυξη του λογισμικού εκείνου που θα μπορεί να αναγνωρίζει απόλυτα τα όσα λέει ένας άνθρωπος στον υπολογιστή του. Το να καταφέρει κανείς να πετύχει ένα λογισμικό να αναγνωρίζει την ανθρώπινη φωνή όπως ένας άλλος άνθρωπος είναι ένα ιστορικό επίτευγμα που η Microsoft ισχυρίζεται ότι έχει πλέον καταφέρει.

Κατά μέσο όρο η ανθρώπινη ακοή έχει ένα ποσοστό σφάλματος 5.9% σε όσα σήματα έρχονται στο αυτί, τα οποία μπορούν να μη γίνονται κατανοητά. Το ίδιο ποσοστό ισχυρίζεται ότι έχει επιτύχει και για το λογισμικό της η Microsoft. O αλγόριθμος της Microsoft βασίστηκε στο προικισμένο με τεχνολογία deep learning Computational Network Toolkit, προκειμένου να αναγνωρίζονται οι διάφορες λέξεις μέσα στο πλαίσιο που προφέρονται.

Η ομάδα του τμήματος Microsoft Speech & Dialog Research που απεικονίζεται στην παραπάνω φωτογραφία δικαιούται να χαμογελά μετά την ανάπτυξη του λογισμικού που θα φέρει στους μελλοντικούς υπολογιστές την ικανότητα της απρόσκοπτης επικοινωνίας με τον άνθρωπο, διευκολύνοντας κατά πολύ την αλληλεπίδραση ανθρώπου – μηχανής.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.