.

Project Smart cities ανά τον κόσμο


Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ προγμαμματίζει δημόσια διαβούλευση προς το τέλος του έτους για να διατυπώσει το σχέδια για την ανάπτυξη της έξυπνης πόλης (smart city). Κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμος επενδύουν πάνω σε αυτό.

Στην Κίνα περισσότερα από 300 πιλοτικά σχήματα έξυπνων πόλεων έχουν σχεδιαστεί, όλα με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του πως μετακινούνται οι άνθρωποι και τα αντικείμενα, πως παρέχεται η ενέργεια, πως να κρατούν του ανθρώπους ασφαλείς μέσα στις πόλεις.


Στη Νότιο Κορέα από το 2009 κατασκευάζεται η έξυπνη πόλη Songdo η οποία βρίσεκται κοντά στην πρωτεύουσα Σεούλ και το διεθνές αεροδρόμιο. Μέχρι σήμερα δυστυχώς ένα πολύ μικρό μέρος αυτής κατοικείται.

Στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην πόλη της Βιέννης χρησιμοποιείται στο συνδημιουργικό μοντέλο με τον Δήμο της πόλης να συνεργάζεται με την τοπική εταιρεία παραγωγής ενέργειας και τους κατοίκους της πόλης να αναλαμβάνουν το ρόλο του επενδυτή στην τοποθέτηση ηλιακών πάνελ.


Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού το 2050 θα ζει σε πόλεις, ενώ την ίδια δεκαετία περισσότερες από 100 νέες πόλεις θα δημιουργηθούν για να καλύψουν τον υπερπληθυσμό της γης.

Οι επιτυχημένες smart cities του μέλλοντος θα συνδιάζουν τα καλύτερα από τις τεχνολογίες υποδομής ενώ ταυτόχρονα θα παίρνουν το καλύτερο από τις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες συνεργασίες.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.