.

Η ευρωπαϊκή αγορά SmartHome είναι ακόμα στα «σπάργανα»



Η Δυτική Ευρώπη ακολουθεί τις ΗΠΑ, όσον αφορά τις πωλήσεις των «έξυπνων» προϊόντων για το σπίτι, σύμφωνα με την έρευνα της Parks Associates: State of Residential Security and Smart Home in Europe. Το σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς ακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις που συντελούνται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στις ΗΠΑ, το 19% των νοικοκυριών με ευρυζωνική σύνδεση διέθεταν προϊόντα οικιακού αυτοματισμού, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015. Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το υψηλότερο επίπεδο διείσδυσης στο «έξυπνο» σπίτι μεταξύ όλων των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, αλλά η υιοθέτηση τους εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από ότι στις ΗΠΑ, με 16% των ευρυζωνικών νοικοκυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο να διαθέτουν συσκευές για το συνδεδεμένο σπίτι.

Στη Γερμανία το ποσοστό των κατοικιών με έστω μία έξυπνη συνδεδεμένη συσκευή είναι στο 15%, στη Γαλλία στο 14% και στην Ισπανία 13%. Eνώ η συνολική υιοθέτηση για έξυπνες συσκευές στο σπίτι στη Δυτική Ευρώπη είναι στο 10-15%, στην υπόλοιπη Ευρώπη κινείται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.


Ενώ πολλοί ευρωπαίοι πάροχοι υπηρεσιών έχουν ενσωματώσει την έννοια του Smart Home σε προϊόντικές λύσεις τους, οι καταναλωτές στις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης εξακολουθούν να έχουν χαμηλό επίπεδο συνειδητοποίησης για το τι είναι ένα έξυπνο σπίτι στην πραγματικότητα, καθώς και για τα οφέλη του.

Συμπερασματικά λοιπόν στη γηραιά ήπειρο, η αγορά Smart Home είναι ακόμα στο «βρεφικό» στάδιο ανάπτυξης της, καθώς οι πάροχοι και οι κατασκευαστές των προϊόντων συνεχίζουν να πειραματίζονται με νέους τρόπους προϊόντικών προτάσεων για να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό. Σε αυτό το στάδιο εξέλιξης της αγοράς, το κλειδί είναι να αποδεικνύεται η αξία και τα οφέλη των προϊόντων Smart Home στους καταναλωτές, ώστε να επιτευχθεί η αύξηση της οικειότητας και του σχετικού ενδιαφέροντος.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.