.

Με Webcam και DVR, η νεότερη κατάλυση του Διαδικτύου



Ανασφαλείς βιντεοκάμερες για το Web, εγγραφείς τηλεοπτικών προγραμμάτων (DVR) και άλλα γκάτζετ που συνδέονται στο Διαδίκτυο εκμεταλλεύτηκαν άγνωστοι για να καταρρεύσει για λίγες ώρες το Ίντερνετ την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. 

Τώρα, ένας τουλάχιστον κατασκευαστής, η κινέζικη Hangzhou Xiongmai Technology Co Ltd ανακοινώνει ότι ανακαλεί κάποιες από τις web cam και DVR που διέθεσε στις ΗΠΑ και ενοχοποιούνται για το περιστατικό, ενώ παράλληλα στέλνει τη διόρθωση του κενού ασφαλείας που κατέστησε τις συσκευές της μαριονέτες, έτοιμες να στείλουν ασταμάτητα αιτήματα σύνδεσης σε δημοφιλείς δικτυακούς τόπους με σκοπό όχι βεβαίως να φτιάξουν ένα ωραίο προφίλ στα social, αλλά να τις καταλύσουν.

Συγκεκριμένα, την 21η Οκτωβρίου αδικαιολόγηση κίνηση προκάλεσε συμφόρηση στους διακομιστές που «μεταφράζουν» τις διευθύνσεις δικτυακών τόπων σε αριθμητική μορφή, και συγκεκριμένα τους διακομιστές του προμηθευτή υπηρεσιών DNS, της αμερικανικής εταιρείας Dyn.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην οδηγούνται πουθενά τα αιτήματα σύνδεσης αρχικά στις ανατολικές ΗΠΑ, σταδιακά σε όλη τη χώρα και στην Ευρώπη.

Σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους, πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις αναθέτουν σε έναν μόνο πάροχο τη μετάφραση των διευθύνσεων, με αποτέλεσμα όταν αυτός αδυνατεί να το πράξει, να μένουν μόνες, εξηγούν οι ειδικοί που προτείνουν πολλαπλούς παρόχους υπηρεσιών ονομάτων χώρου.

Το Twitter και η PayPal ήταν δύο μόνο από τις γνωστές υπηρεσίες που δεν ήταν διαθέσιμες την ημέρα του χτυπήματος, το οποίο, σημειωτέον, ακόμα ερευνάται.

Το... ενδιαφέρον στην επίθεση αυτή ήταν ότι δεν έγινε από στρατιές υπολογιστών-ζόμπι, αλλά από κάμερες και άλλες διαδικτυακές συσκευές που δεν ήταν αρκετά ασφαλείς ώστε να ελέγχονται μόνο από τον ιδιοκτήτη τους.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.