.

Στα 28 δις δολάρια η παγκόσμια παραγωγή προϊόντων Ασφαλείας το 2016


Η συνολική αξία της παγκόσμιας παραγωγής προϊόντων Ασφαλείας (physical security) σε τιμές «εξόδου» από τα εργοστάσια παραγωγής το 2016 αγγίζει τα 28.44 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 4,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την εταιρεία ερευνών Memoori.

Στην Έκθεση «2016 World Survey of the Physical Security Industry» αναλύονται οι τεχνολογικές και εμπορικές αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και ο ρόλος συγχωνεύσεων και εξαγορών στην αλλαγή του ανταγωνιστικού τοπίου στη βιομηχανία της ασφάλειας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η αγορά έχει αυξηθεί με ένα σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) 8,2%, ενώ βίωσε μια σημαντική μείωση του ρυθμού αύξησης κατά τα δύο προηγούμενα έτη. Η Βόρεια Αμερική και οι Ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν να χάνουν μερίδιο αγοράς από την Ασία και ιδιαίτερα από την Κίνα. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Οι Δυτικοί κατασκευαστές προϊόντων επιτήρησης βίντεο δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια σταθερή επιχειρηματική βάση και σημαντικό μερίδιο στην Κίνα, ενώ δύο μόνο Κινέζοι κατασκευαστές (Hikvision και Dahua) έχουν πωλήσεις άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και οι δύο εταιρείες έχουν φθάσει πλέον σε τέτοια μεγέθη κλίμακας παραγωγής, ώστε να τους επιτρέπει να μειώσουν τις τιμές σε επίπεδα που οι περισσότεροι Δυτικοί κατασκευαστές δεν μπορούν να ανταγωνιστούν, σύμφωνα πάντα με την Memoori.

Οι προβλέψεις για την περίοδο 2016-2021, είναι για ένα μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 5,65%. Ενώ η πρόβλεψη για αύξηση του όγκου παραγωγής είναι στο 10%, ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε μικρότερη αύξηση των εσόδων, καθώς οι μεγάλες Κινεζικές εταιρείες θα συνεχίσουν να μειώνουν τις τιμές τους.

Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον που αναδιαμορφώνεται με γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογίας και νέων ανταγωνιστών, απαιτείται σαφές όραμα για τις παρούσες και μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες και επιδέξια εφαρμογή κατάλληλων στρατηγικών.

Σημαντικά παραδείγματα αποτελούν η εξαγορά του Νο 1 κατασκευαστή δικτυακών IP καμερών, Axis Communications, εξαγοράστηκε έναντι 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Canon, ενώ και άλλες σημαντικές εξαγορές και συγχωνεύσεις, όπως αυτή της Johnson Control και της Tyco, στοχεύουν στην ανάπτυξη και στην παγκόσμια επέκταση.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.