.

Εγκατάσταση μηχανημάτων πρόσβασης & ηλεκτρονικό εισιτήριο στις Αστικές Συγκοινωνίες


Ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες η τοποθέτηση μπαρών στους σταθμούς του Μετρό στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου στην Αθήνα. Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και ο στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2017 να έχει επεκταθεί η εφαρμογή του και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό

Ήδη έχει αρχίσει η εγκατάσταση μηχανημάτων σε κάποιους σταθμούς ΗΣΑΠ. Όπως φαίνονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ipodomes.com, έχουν τοποθετηθεί στο σταθμό Αττικής (Γραμμή 1 προς Κηφισιά) και είναι διακριτικές, χαμηλές και τυλιγμένες με νάιλον.

Οι θύρες για να ανοίξουν θα πρέπει ο επιβάτης να τοποθετεί το εισιτήριο του ή την "έξυπνη" κάρτα του στο ειδικό σημείο που υπάρχει μπροστά σε κάθε μηχάνημα για να μπορεί να εισέλθει στο δίκτυο του Μετρό.

Για να γίνει αυτό είτε θα πρέπει η κάρτα [φωτό ανω] που μοιάζει με τις πιστωτικές κάρτες, να είναι "φορτιωμένη" με χρήματα τα οποία θα αφαιρούνται, είτε θα αναγνωρίζει αν πρόκειται για κάρτα απεριορίστων διαδρομών εβδομαδιαίας, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.