.

Άνοδος των δαπανών ασφαλείας στη Δυτική ΕυρώπηΣυνεχής αύξηση των δαπανών για Τεχνολογίες Ασφαλείας στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης αναμένεται μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Μάλιστα, οι επενδύσεις στο ΙΤ για την ασφάλεια συστημάτων και πληροφοριών στην περιοχή εκτιμάται ότι θα “τρέξουν” με ρυθμό διπλάσιο του μέσου όρου ανάπτυξης της συνολικής αγοράς της Πληροφορικής στη Δυτική Ευρώπη έως το 2020. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC οι δαπάνες για hardware, λογισμικό και υπηρεσίες, που σχετίζονται με την ασφάλεια, θα φτάσουν το 2020 τα $26,4 δις έναντι $ 19,5 δις κατά το τρέχον έτος. Η επίδοση αυτή μεταφράζεται για την αγορά σε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8% κατά τη διάρκεια της περιόδου των προβλέψεων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC και όσα προβλέπουν στο report “Worldwide Semiannual Security Spending Guide”, τρεις παράγοντες θα ενισχύσουν τη ζήτηση για τεχνολογίες ασφαλείας στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης. Ο πρώτος σχετίζεται με το συνεχώς μεταβαλλόμενο και διαρκώς πιο περίπλοκο τοπίο των ψηφιακών απειλών. Ο δεύτερος συνδέεται με τις αυξημένες ανάγκες για θωράκιση συστημάτων και πληροφοριών κατά τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο τρίτος λόγος, που αναμένεται να ενισχύσει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων της Δυτικής Ευρώπης στον τομέα της ασφάλειας του ΙΤ έχει να κάνει με τη συμμόρφωση με τον Κανονισμό (European General Data Protection Regulation-GDPR), ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το Μάιο του 2018 και δεν μπορεί παρά να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα για τις εταιρείες της περιοχής.

“Η ασφάλεια παραμένει μια βασική ανησυχία για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, με τις σχετικές επενδύσεις να βρίσκονται σε άνοδο όχι μόνο μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και ανάμεσα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιομηχανίες”,σχολιάζουν οι αναλυτές. 

Ο κλάδος

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανάλυση της IDC, οι Υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τομέα της ασφάλειας θα αντιπροσωπεύουν, έως τα τέλη του 2016, ποσοστό 55% των συνολικών δαπανών για ΙΤ security, ενώ θα συνεχίσουν να ηγούνται της αγοράς για όλο το διάστημα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας. Την ίδια στιγμή, ο τομέας του software αναμένεται να απορροφήσει φέτος ποσοστό 30% των συνολικών δαπανών για τεχνολογίες ασφαλείας. Η δε αγορά του security hardware θα παραμείνει ο μικρότερος τομέας για τον κλάδο, αν και αυτός θα διατηρήσει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφοντας μέση ετήσια άνοδο της τάξης του 5,3% έως το 2020.

Οι τράπεζες

Η IDC υποστηρίζει ότι ποσοστό 42% των δαπανών σε τεχνολογίες ασφαλείας θα υποστηρίξουν μόλις τέσσερις κλάδοι: ο χρηματοπιστωτικός, η μεταποίηση, η βιομηχανία και οι επαγγελματικές υπηρεσίες, με τις τράπεζες να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος το 2016 ($2,9 δις).

Συνολικά, η Δυτική Ευρώπη αποτελεί το 26% της παγκόσμιας αγοράς του security, με τρεις επιμέρους αγορές, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, να αντιπροσωπεύουν το 60% των επενδύσεων της περιοχής.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.