.

Ενσωμάτωση αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων σε κάρτες πληρωμών

Βιομετρικά χαρακτηριστικά λειτουργούν συμπληρωματικά με το pin, σε ένα μοντέλο διπλής ταυτοποίησης




Η ενσωμάτωση αισθητήρων αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε κάρτες πληρωμών είναι μια προοπτική που απασχολεί εδώ και μερικά χρόνια τόσο εταιρείες που ειδικεύονται στην ανάπτυξη λύσεων ασφαλούς ταυτοποίησης, όσο και γενικότερα εκείνες που κινούνται στον χώρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Τα δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με έναν αριθμητικό κωδικό (pin), σε ένα μοντέλο διπλής ταυτοποίησης του κατόχου μιας εξελιγμένης-έξυπνης κάρτας, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη χρήση της από κάποιον άλλον – η αντιγραφή και αναπαραγωγή ενός δακτυλικού αποτυπώματος είναι μια σύνθετη, υπό προϋποθέσεις διαδικασία.

Η νορβηγική Next Biometrics θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες στην έκθεση TrusTech στις Κάννες έναν εύκαμπτο αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί σε «έξυπνες» κάρτες πληρωμών, κλειδιά αυτοκινήτων και φορητές συσκευές.

Το πόσο λεπτός, εύκαμπτος, χαμηλού κόστους παραγωγής και συνάμα αξιόπιστος είναι ένας τέτοιος αισθητήρας, κατασκευασμένος από φύλλα πολυπυριτίου, είναι κρίσιμοι παράγοντες προκειμένου η σχετική τεχνολογία (που ήδη γνωρίζουμε από τα smartphones και τους υπολογιστές) να φτάσει σύντομα και στα πορτοφόλια μας.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.