.

Ένα βήμα μπροστά ..στα συστήματα πυρανίχνευσης!



Τα συστήματα πυρανίχνευσης που προέρχονται από τον κατασκευαστικό οίκο NSC Sicherheitstechnik GmbH καλύπτουν τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις στον κρίσιμο αυτό τομέα, με εξοπλισμό πολύ υψηλής ποιότητας και σε προσιτές τιμές 

Γιάννης Αγοράτσιος
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Υπεύθυνος Πωλήσεων CM security GmbH & Co. KG 

Τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των συστημάτων πυρανίχνευσης, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα κτίρια, δεδομένου ότι σ' αυτά υπάρχουν αυστηρότεροι κανονισμοί πυρασφάλειας. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των διευθυνσιοδοτούμενων συστημάτων είναι ότι πλέον κάθε ανιχνευτής έχει τη δική του ξεχωριστή διεύθυνση. Οπότε, όταν υπάρξει κάποια ένδειξη συναγερμού για πιθανή εστία πυρκαγιάς, μπορεί ο χρήστης του συστήματος να προσδιορίσει από ποιον ανιχνευτή ακριβώς προέρχεται ο συναγερμός. Έχοντας κάποιος στη διάθεσή του και ένα σχέδιο του χώρου, μπορεί να κατευθυνθεί κατευθείαν σε αυτό το σημείο και να ελέγξει την κατάσταση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των αναλογικών διευθυνσιοδοτούμενων συστημάτων είναι ότι ο ανιχνευτής δεν δίνει αυτός την ένδειξη συναγερμού, αλλά μεταφέρει στον κεντρικό πίνακα όλα τα δεδομένα της κατάστασης και πώς αυτή εξελίσσεται - και επαφίεται πλέον στον κεντρικό πίνακα η απόφαση για την ενεργοποίηση συναγερμού. Ουσιαστικά δηλαδή το σύστημα ενσωματώνει μια μορφή τεχνητής ευφυΐας, καθώς μπορεί να πληροφορεί τους χρήστες για την εξέλιξη ενός γεγονότος. Μπορεί δηλαδή πριν το σήμα του τελικού συναγερμού, να ενημερώνει προληπτικά τους χρήστες ότι π.χ. η θερμοκρασία ενός χώρου αυξάνει ή η συγκέντρωση ενός επικίνδυνου αερίου πλησιάζει προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια. Οπότε οι υπεύθυνοι έχουν το χρόνο να ενεργήσουν πριν την πρόκληση του τελικού γεγονότος. Αυτή η δυνατότητα συμβάλλει πολύ και στη μείωση των λανθασμένων συναγερμών. Αυτές οι λειτουργίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε εγκαταστάσεις όπου η διακοπή της λειτουργίας προκαλεί σοβαρά προβλήματα, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, εμπορικά κέντρα, τράπεζες, βιομηχανίες.

Πως όμως μπορούν να υλοποιηθούν όλα αυτά με εξοπλισμό πολύς υψηλής ποιότητας και προσιτές τιμές;

Τη λύση δίνει o κατασκευαστικός οίκος NSC Sicherheitstechnik GmbH. Από την ίδρυσή της το 2003, η NSC έχει καθιερωθεί ως ένας κορυφαίος Γερμανικός Οίκος με αντικείμενο την κατασκευή πινάκων πυρανίχνευσης πολύ υψηλής τεχνολογίας, που συμμορφώνονται πλήρως με τα Πρότυπα DIN EN, VDS και ISO 90001. Με έδρα το Bielefeld, στην Ανατολή-Βεστφαλία, διαθέτει επτά υποκαταστήματα στη Γερμανία, καθώς και δύο διεθνή γραφεία στο Λονδίνο και τη Μαδρίτη.

Η φιλοσοφία των συστημάτων

Τα δύο συστήματα πυρανίχνευσης "Solution F1" και "Solution F2" που κατασκευάζει η NSC είναι έξυπνα, ευέλικτα και εντελώς μοντέρνα Fire Control Panels. Η δημιουργία τους βασίζεται σε γερμανικά και διεθνή στάνταρτ όπως ΕΝ-54 ή VdS, τα οποία και καλύπτουν πλήρως.

Τα συγκεκριμένα συστήματα παρέχουν πολυάριθμές λειτουργίες οι οποίες δεν θα συναντώνται πουθενά αλλού σε πολύ ελκυστικές τιμές.

Διαθέτουν:
  • Ολοκαίνουργιο πληκτρολόγιο αφής.
  • Module γραφικών LCD 240*64.
  • Υποστήριξη ως 18 ή 2 loops ("Solution F1" ή "Solution F2").
  • Υψηλή απόδοση CPU των 32 bit.
  • Flash memory μέχρι 32ΜΒ και μνήμη RAM έως 32ΜΒ.
  • Ρύθμιση παραμέτρων software μέσω διεπαφής modem ή USB.
  • Πλήρες λογισμικό παραμετροποίησης βασισμένο σε Windows Explorer για πολύ εύκολο και γρήγορο χειρισμό.
  • Πρόσβαση με username και password
  • NSC Webserver module που επιτρέπει την πρόσβαση στο σύστημα πυρανίχνευσης της NSC από το διαδίκτυο
  • Δυνατότητα πρόσβασης από το κινητό
  • Λογισμικό Building Management Software WinGuard για ολοκληρωμένο έλεγχο και οργάνωση όλων των μηνυμάτων διαφόρων συστημάτων ασφαλείας όπως κάμερες ή συναγερμό
  • Τα "Solution F1" και "Solution F2" είναι απολύτως συμβατά με όλους τους αναλογικούς ανιχνευτές Hochiki και Apollo, δύο από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ανιχνευτών, παγκοσμίως

Οι ανιχνευτές Hochiki ESP

Οπτικός ανιχνευτής καπνού ALN-EN, λευκό RAL 9003, με νέο, βελτιωμένο, υψηλής απόδοσης θάλαμο καπνού.

Πολλαπλός αισθητήρας ACC EN (WHT), λευκό RAL 9003, με νέο, βελτιωμένο, υψηλής απόδοσης θάλαμο καπνού και 2 αισθητήρες θερμότητας.

Πολλαπλός αισθητήρας θερμότητας ATJEN, λευκό RAL 9003, ανίχνευση σταθερής θερμοκρασίας και ρυθμού αύξησης. Προγραμματίζεται σύμφωνα με το EN54, part 5.

Οι Ανιχνευτές Apollo XP95 / Discovery

Discovery Optical Smoke Detector - Αναλογικός οπτικός ανιχνευτής καπνού

Discovery Multisensor (Optical/Heat) - Αναλογικός πολλαπλός ανιχνευτής που περιλαμβάνει αισθητήρες καπνού και θερμοκρασίας

Discovery Heat Detector - Αναλογικός ανιχνευτής θερμότητας

Διευθυνσιοδοτούμενα Χειροκίνητα Σημεία Κλήσης -Call Points

Τα συστήματα συνοδεύονται από τα χειροκίνητα σημεία κλήσεις (call points) που διακρίνονται στη φωτογραφία

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.