.

ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣΟι έξυπνες πόλεις είναι πλέον γεγονός, αλλά πόσο ασφαλείς είναι; Σύμφωνα με μια έρευνα της Tripwire, το 98% των υπαλλήλων των δήμων στις ΗΠΑ, που ασχολούνται με το IT, δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία προστασία από τις κυβερνοεπιθέσεις. Ένα άλλο 55% δηλώνει ότι για αυτή την κατάσταση είναι υπεύθυνοι οι δήμοι, που δεν έχουν νοιαστεί για να λάβουν μέτρα.


Τα έξυπνα δίκτυα ηλεκτρισμού και μεταφορών είναι από τις υπηρεσίες που είναι πιο εκτεθειμένες. Συγκεκριμένα, το 38% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα έξυπνα δίκτυα ηλεκτρισμού είναι τα πιο εκτεθειμένα και ακολουθεί με 26% το δίκτυο των μεταφορών. Εκτός από αυτά τα δύο, οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τις κάμερες παρακολούθησης, το σύστημα αποβλήτων και της υγείας.

Ο ερευνητής Tim Erlin αναφέρει, «Οι πρωτοβουλίες για έξυπνες πόλεις αγκαλιάζουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των αστικών υποδομών, αλλά είναι φανερό, από την έρευνα, ότι η ασφάλεια των υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις έχει μείνει εκτός συζητήσεων »

Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ο προϋπολογισμός ο οποίος θα επιβαρυνόταν, με κάποιος άλλους να αναφέρουν τις πολιτικές παρεμβάσεις.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.