.

Αυτή είναι η πιο έξυπνη πόλη του κόσμου

Εκεί όπου το πρόσωπο σου είναι η πιστωτική σου κάρτα.


Λίγοι ξέρουν την πόλη Yinchuan στην Κίνα. Οι Κινέζοι όμως καμαρώνουν για την πρωτεύουσα της επαρχίας Ningxia. Κι αυτό γιατί η πόλη αυτή θεωρείται ένα τεχνολογικό θαύμα.Στην Yinchuan το πρόσωπο σου λειτουργεί σαν πιστωτική κάρτα αφού μηχανήματα αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιούνται παντού για να πληρώσεις. Από το μηχάνημα το εισιτηρίων στη στάση λεωφορείου μέχρι τα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών.
Το πρόσωπο σου αναγνωρίζεται και τα δεδομένα συνδέονται με τον τραπεζικό σου λογαριασμό για να γίνει η συναλλαγή.

Εκεί, οι κάδοι απορριμμάτων λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και πολτοποιούν τα σκουπίδια μόνοι τους ώστε να χωρά περισσότερα χωρίς να γεμίζει ο τόπος απορρίμματα.

Οι κάτοικοι δεν πηγαίνουν καθημερινά στο σούπερ μάρκετ για να περιμένουν με τις ώρες στο ταμείο. Παραγγέλνουν ο,τι θέλουν από μια ειδική εφαρμογή και τα πάντα έρχονται σπίτι τους.

Στο Δημαρχείο της πόλης, δυο γυναικεία ολογράμματα υποδέχονται τους επισκέπτες και τους καθοδηγούν ανάλογα με την υπηρεσία που χρειάζονται.

Η Yinchuan δεν είναι μόνη. Είναι μια από τις 200 πόλεις που έχουν υπαχθεί στο Smart City Project. Μια προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταμορφώσει την χώρα μέχρι το 2050 και να κάνει την Κίνα τεχνολογικό παράδεισο.

Σε αυτό το πλαίσιο η Yinchuan φιλοξένησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Συνέδριο Smart City In Focus στο οποίο πήραν μέρος 1.000 σύνεδροι από 66 χώρες.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.