.

Ολοκληρωμένη προστασία σε εκπαιδευτικό περιβάλλον


Ένα αρκετά σημαντικό μέρος των διαθέσιμων κρατικών και ιδιωτικών κεφαλαίων/πόρων, δαπανάται στην προσπάθεια δημιουργίας κέντρων μάθησης (σχολεία, πανεπιστήμια, δημοτικά κ.α.) που θα παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές. Η αναζήτηση των πλέον πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων που θα κάνουν την εκπαίδευση πιο αποτελεσματική, μπορεί να μας οδηγήσει στο να παραμελήσουμε τη θεμελιώδη ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο οι εκπαιδευόμενοι θα αισθάνονται ευπρόσδεκτοι να μάθουν και να αναπτυχθούν.

Χρήστος Γκέκας
C.E.O
IFSAS (www.ifsas.com)

Όταν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον δεν είναι ασφαλές, οι συνέπειες για τους μαθητές και τους διδάσκοντες είναι πολλές. Από τη στιγμή που οι μαθητές δεν νιώθουν ασφαλείς μέσα στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, τότε αυξάνονται οι βανδαλισμοί στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του σχολείου, κλιμακώνεται η ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς, οξύνονται οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων μαθητών και γενικά οι νέοι αδυνατούν να επικεντρωθούν στη μαθησιακή διαδικασία. Η πιο κοινή αντίδραση των νέων που δεν αισθάνονται ασφαλείς είναι να κλείνουν τα κανάλια επικοινωνίας με τους άλλους. Αυτού του είδους η απομόνωση σε επίπεδο σχολικού περιβάλλοντος οδηγεί τους μαθητές στο να μην ανταποκρίνονται στα μαθήματά τους ή σε οποιαδήποτε άλλα ερεθίσματα το σχολείο θα προσπαθήσει να τους δώσει.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, θεωρούμε ότι η δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλόξενου σχολικού περιβάλλοντος με τη χρήση ολοκληρωμένων λύσεων από την TYCO είναι μια θεμελιώδης έννοια την οποία όλα τα σχολεία πρέπει να λάβουν υπόψη σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσουν επιτυχώς τους μαθητές/σπουδαστές.

Η TYCO προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα ασφάλειας, παρακολούθησης και ελέγχου πρόσβασης, συγχρονίζοντας τη λήψη τυχόν σημάτων συναγερμού με οπτική επιβεβαίωσηαπό υφιστάμενους εικονολήπτες οι οποίοι εποπτεύουν των χώρο (VisualAlarmVerification).

Με τη χρήση του κινητού σταθμού παρακολούθησης οι επιβλέποντες μπορούν να ανταποκριθούν, ενώ βλέπουν ζωντανά το βίντεο μίας έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση ανάγκης, μέσα από την ελεγχόμενη πρόσβαση που προσφέρει η TYCO δίνεται η δυνατότητα καθολικού κλειδώματος του περιβάλλοντα χώρου και πρόσβαση μόνο από έχοντες άδεια. Μηνύματα συναγερμού μπορούν να μεταδοθούν μέσα από διάφορες τεχνολογίες όπως: μηνύματα SMS, γραφικές απεικονίσεις, αλλά και με το αντίστροφό σύστημα ενημέρωσης της αστυνομίας ή ακόμα και να συγχωνευτούν σε ήδη υπάρχοντα μηνύματα αναγγελίας συναγερμού. Οποιαδήποτε προσπάθεια για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή κίνηση σε προκαθορισμένα πεδία θα ενεργοποιήσει έναν συναγερμό έχοντας πρώτα καταγράψει τις κινήσεις αυτές σε ένα σύστημα διαχείρισης ψηφιακού βίντεο. Ακόμα και οι συσκευές που δεν έχουν ένα φυσικό μέτρο ασφαλείας, μπορούν να ελεγχθούν από τις κάρτες οι οποίες περιορίζουν την πρόσβαση και προσφέρουν προστασία των περιουσιακών στοιχείων. Η τεχνολογία DoubleSwipe επιτρέπει σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό να ξεκλειδώσει και να απασφαλίσει αίθουσες με εντολή χωρίς πληκτρολόγια ή πίνακες συναγερμού

Τέλος, χρησιμοποιώντας το ασύρματο - κινητό σύστημα ανάγνωσης καρτών οι μαθητές μπορούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποια εγκατάσταση (αθλητική κ.λπ.) ή γενικότερα οποιοδήποτε άλλο χώρο που απαιτεί επιπλέον μέτρα ασφάλειας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.