.

Στα 24 δις δολάρια η αγορά IoT σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έως το 2010


Πρόσφατη έρευνα της International Data Corporation (IDC) διαπιστώνει ότι οι επιδόσεις της αγοράς IoT στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για τις εμπλεκόμενες εταιρείες. Οι συνθήκες θα παραμείνουν ευνοϊκές έως τα τέλη της δεκαετίας, καθώς ο μέσος ετήσιος ρυθμός διεύρυνσης της αγοράς του ΙοΤ στην περιοχή, θα είναι της τάξης του 21%, φθάνοντας στα 24 δις δολάρια το 2020.

Στα τέλη της δεκαετίας, οι “συνδεδεμένες συσκευές” στην περιοχή θα είναι τριπλάσιες του πληθυσμού της, φθάνοντας το 1,4 δις. Το 2016, οι δαπάνες για hardware, software, υπηρεσίες και συνδεσιμότητα, που σχετίζονται με την τεχνολογία του ΙοΤ, θα φθάσουν τα 11,2 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 19,5% από το προηγούμενο έτος.

Οι αναλυτές της IDC εκτιμούν πως οι τεχνολογίες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βρίσκονται στο κέντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η ανάπτυξη της αγοράς του ΙοΤ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη συνδέεται με τις προσπάθειες για βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, αύξηση της παραγωγικότητας, βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, αλλά και ενίσχυση της ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η ωριμότητα των διάφορων κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας που αφορά το Internet of Things, διαφέρει σημαντικά ανά κλάδο, αφού σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της έρευνας η μεγαλύτερη κινητικότητα καταγράφεται στους κλάδους της μεταποίησης, των μεταφορών και των εταιρειών κοινής ωφέλειας – 50% των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Οι εταιρείες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα δαπανήσουν, την επόμενη πενταετία, μεγάλα ποσά για λύσεις IoT. Η αγορά είναι λοιπόν σημαντική για τους προμηθευτές, που έχουν τις κατάλληλες ικανότητες να τοποθετηθούν σωστά σε σχέση με τις αναδυόμενες αυτές τεχνολογίες.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.