.

Οι σύγχρονες απειλές και η βιομηχανία της ασφάλειας


Ο κόσμος έχει μπεί πλέον σε μία περίοδο εντεινόμενης ανασφάλειας. Τρομοκρατία, πόλεμοι, κυβερνοεπιθέσεις, είναι οι σύγχρονες απειλές οι οποίες έχουν ένα τεράστιο οικονομικό κόστος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο. Σύμφωνα με μελέτες, το συνολικό κόστος απο τις τροκρατικές επιθέσεις που έγιναν στη διάρκεια του 2014, εκτιμάται στα 53 δισεκατομμύρια $. Και το ποσό αυτό είναι πολύ μικρό, σε σχέση με εκείνο που αφορά στο δημοσιονομικό κόστος των κυβερνοεπιθέσεων. Η ίδια μελέτη το υπολογίζει για το 2014 σε 400 δισεκατομμύρια $.

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις, το οικονομικό κόστος των κυβερνοεπιθέσεων στα επόμενα χρόνια, θα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι τεχνολογικές αλλαγές που δρομολογούνται καθιστούν την παγκόσμια οικονομία ιδιαιτέρως ευάλωτη, σε τέτοιες απειλές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι για τα επόμενα 20 χρόνια εκτιμάται ότι θα υπάρξει μια πενταπλάσια αύξηση της παγκόσμιας μεταφοράς δεδομένων. Έτσι μέχρι το 2020, με τις αλλαγές της παγκόσμιας οικονομικής οργάνωσης να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το κόστος των κυβερνοεπιθέσεων θα πολλαπλασιαστεί.

Η Βιομηχανία 4.0, η τεχνολογία εκτύπωσης 3-D, το Ίντερνετ των πραγμάτων και η τεχνητή νοημοσύνη, είναι πλέον τα νέα δεδομένα της οικονομίας και σίγουρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και τα προβλήματα που θα ανακύψουν απο μία ενδεχόμενη "επίθεση", θα είναι τεράστια. Αλλά και η βιομηχανία της υγείας η οποία όλο και περισσότερο εξαρτάται απο τις εφαρμογές της πληροφορικής, είναι ένας τομέας που σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται ιδιαίτερα επίφοβος. Και όπως λένε οι ειδικοί, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα κυριαρχεί στη βιομηχανία της υγείας, για τα επόμενα χρόνια.

Αλλά και η γεωπολιτική βία είναι μία σημαντική παράμετρος η οποία συμβάλει στην διαμόρφωση κλίματος ανασφάλειας και έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις. Σήμερα σαράντα δύο συγκρούσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη και αυτό σημαίνει σημαντικές δαπάνες σε εξοπλισμούς και όχι μόνο.

Όλο αυτό το ρευστό και αβέβαιο περιβάλλον, από την άλλη πλευρά δημιουργεί οικονομικές ευκαιρίες. Μάλιστα όπως επισημαίνουν αναλυτές, η βιομηχανία της ασφάλειας είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά. Ήδη ο τζίρος της έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2008 και όπως όλα δείχνουν η μεγέθυνση της στα επόμενα χρόνια, θα είναι θεαματική.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.