.

Οι ευφυείς μεταφορές μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας

Η ψηφιακή μετάβαση και στον κλάδο των μεταφορών υπόσχεται πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέληΠεριορισμός του κόστους κίνησης και συντήρησης, μείωση των εκπεμπομένων ρύπων, κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, μεγαλύτερη οδηγική ασφάλεια: αυτά είναι μερικά οφέλη που προκύπτουν από την απομακρυσμένη διαχείριση στολών οχημάτων. Το μοντέλο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται συστηματικά́ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλάζοντας το τοπίο στις μεταφορές.

Τα οχήματα που εντάσσονται σε ένα σύστημα διαχείρισης μεταδίδουν δεδομένα για τη θέση τους, την ταχύτητά τους, την κατανάλωση καυσίμου, τη συμπεριφορά του οδηγού στον δρόμο ή τις όποιες μηχανικές βλάβες προκύπτουν. Το κόστος εγκατάστασης με τη χρήση ειδικών εξαρτημάτων που συνδέονται στη θύρα δεδομένων, ακόμα και για παλαιού τύπου οχήματα, είναι πολύ χαμηλό. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί παράλληλα να εξασφαλίσει τον καλύτερο συνδυασμό διαδρομών, με τη μικρότερη χρήση των αναγκαίων οχημάτων, τη λεγομένη «έξυπνη δρομολόγηση».

Επιπλέον, η σωστή διαχείριση ενός στόλου οχημάτων συντελεί και στη μείωση των τροχαίων περιστατικών, τα οποία στην πλειοψηφία τους σημειώνονται εντός του αστικού δικτύου και λόγω αμέλειας των οδηγών.

«Τα συστήματα συνδυασμένων και ευφυών μεταφορών αποτελούν στρατηγική περιοχή ανάπτυξης για την Ericsson σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφίας της, μπορεί να λειτουργήσει ως η νοτιοανατολική πύλη της Ευρώπης και οι ευφυείς μεταφορές μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας. Η Ericsson μπορεί και ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ψηφιακή μετάβαση του κλάδου των μεταφορών της χώρας, συνδυάζοντας την διεθνή εμπειρία με την εγχώρια τεχνογνωσία», υποστηρίζει ο Γιώργος Παππάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ericsson στην Ελλάδα.

Αλλά και στον τομέα των μέσων μεταφοράς, καινοτόμες υπηρεσίες συλλογής κομίστρων απλουστεύουν τις καθημερινές μετακινήσεις για εκατομμύρια επιβάτες. Πρόσφατα η Ericsson ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Trans Link Systems, η οποία διαχειρίζεται τη συλλογή του συνόλου των κομίστρων των μέσων μεταφοράς στην Ολλανδία μέσω μιας έξυπνης κάρτας ανέπαφων συναλλαγών.

Η Translink διαχειρίζεται το συνολικό οικοσύστημα των έξυπνων καρτών που χρησιμοποιούνται από τους επιβάτες για την πληρωμή των μετακινήσεών τους σε όλα τα μέσα μεταφοράς της Ολλανδίας (μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρένα). Δέκα πάροχοι υπηρεσιών μεταφοράς τοπικής και εθνικής εμβέλειας καλύπτονται από ένα σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων, το οποίο διαχειρίζεται πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια συναλλαγές ετησίως. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στους επιβάτες να πληρώνουν για τις μετακινήσεις τους στο μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρένα με ευφυείς κάρτες μικροκυκλωμάτων. Η λύση καλύπτει από την παραγγελία της κάρτας έως τη διανομή, τις πληρωμές και την οικονομική τακτοποίηση όλων των ταξιδιωτικών εσόδων προς τους αντίστοιχους παρόχους υπηρεσιών δημοσίων μεταφορών.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.