.

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του GIGAGATE της DEVOLOΗ εταιρεία devolo την οποία γνωρίζουμε από τα προϊόντα δικτύωσης dLAN powerline, ανακοίνωσε μια νέα σειρά ταχύτατων ασύρματων bridge με το όνομα GiGabit. Στις 8 Δεκεμβρίου 2016, η devolo Hellas ανακοίνωσε και επίσημα την κυκλοφορία τους στην Ελλάδα.

Το «πακέτο» αποτελείται από μία συσκευή βάσης, η οποία συνδέεται με στον router του σπιτιού μας και μία δεύτερη συσκευή (ονομάζεται «δορυφόρος»), την οποία τοποθετούμε κοντά στις multimedia συσκευές μας (smart TV, κονσόλα παιχνιδιών, media player κ.λπ).

Οι δύο συσκευές GigaGate δημιουργούν τέσσερις ασύρματες συνδέσεις των 5 GHz με τη χρήση των ενσωματωμένων αυτοσυντονιζόμενων κεραιών. Η τεχνολογία αυτή μεγιστοποιεί το εύρος ζώνης μεταξύ βάσης και δορυφόρου. Μάλιστα, ο κ. Schüll, ανέφερε ότι ο πραγματικός ασύρματος ρυθμός μετάδοσης δεδομένων του GigaGate φτάνει έως και τα 2 Gbps. Αυτό συνεπάγεται ότι το 4K streaming μέσα στο σπίτι, γίνεται πλέον μια πραγματικότητα.

Το GigaGate μοιάζει με ένα router, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα point-to-point repeater, το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει τη σύνδεση στο δίκτυο και το Internet ασύρματα ή ενσύρματα εκεί που πραγματικά το χρειαζόμαστε, δηλαδή κοντά στις multimedia συσκευές μας.

Ο «δορυφόρος» διαθέτει μία σύνδεση gigabit Ethernet, τέσσερις θύρες fast Ethernet και Wi-Fi (αξιοποιεί το πρωτόκολλο 802.11n). Το γεγονός αυτό καθιστά το devolo GigaGate μία όλα-σε-ένα λύση, για τη δικτύωση των multimedia συσκευών στο σαλόνι.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.