.

Σεμινάριο Rakson – Στοχεύοντας στη τεχνογνωσία και την ανάδειξη ποιοτικών λύσεων

Στα πλαίσια των προσπαθειών της για συνεχή εκπαίδευση των τεχνικών – εγκαταστατών συστημάτων ασφαλείας που συνεργάζεται, η Rakson διοργάνωσε εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάρια στις αρχές Δεκέμβρη στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, παρουσιάστηκαν οι τεχνολογικές εξελίξεις σύγχρονων συστημάτων ασφάλειας από κατασκευαστικούς οίκους, τα προϊόντα των οποίων διαθέτει στην Ελληνική αγορά η Rakson, όπως είναι τα συστήματα επιτήρησης iCatch και Soest, τα συστήματα συναγερμού και περιμετρικής προστασίας της Ιταλικής AVS Electronics, οι θυροτηλεοράσεις της Golmar και τα καλώδια και μπαταρίες Elan. Συντονιστής των σεμιναρίων ήταν ο Κωνσταντίνος Ραβάνης – Ιδρυτής και Διευθυντής της Raksosn – ενώ μεγάλο μέρος των εισηγήσεων πραγματοποίησε το στέλεχος της εταιρίας ο κ. Θεόδωρος Λίτσας.

Σχετικά με την ενότητα των σεμιναρίων που αφορούσε τα συστήματα επιτήρησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους τρόπους και τα μέσα υλοποίησης μιας ολοκληρωμένης λύσης επιτήρησης με ενιαία διαχείριση, αξιοποιώντας τα καταγραφικά της iCatch και τις κάμερες της Soest. Αξίζει να αναφερθεί για ακόμα μια φορά, ότι η iCatch πρωτοπορεί στις τεχνολογίες μετάδοσης video HD μέσω αναλογικού, παρουσιάζοντας συστήματα Ultra HD με βάση τη τεχνολογία DVB-T. Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρία – όπως εξήγησαν οι εισηγητές του συνεδρίου – επιτρέπει την υποστήριξη IP και DTV καμερών στο ίδιο καταγραφικό μέχρι 8 MP, καθώς και τη μετάδοση σήματος μέχρι 800 μέτρα χάρη στη τεχνολογία H.265. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες των νέων 5υβριδικών καταγραφικών της iCatch που υποστηρίζουν AHD, TVI, CVI, IP και Universal κάμερες, και επιτυγχάνουν τη μέγιστη ευελιξία των εγκαταστάσεων, παρέχοντας πολλαπλές επιλογές στους επαγγελματίες που υλοποιούν ή αναβαθμίζουν έργα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έδειξαν οι επαγγελματίες και για τις τεχνολογικές καινοτομίες που υιοθετούν οι κάμερες της εταιρίας Soest - που εξίσου παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο - εστιάζοντας κυρίως στην ποιότητα εικόνων που παρέχουν, χάρη στους προηγμένους αισθητήρες Aptina που ενσωματώνουν.

Σημαντικό μέρος των σεμιναρίων κάλυψαν στη συνέχεια οι παρουσιάσεις που αφορούσαν τις λύσεις ασφάλειας που σχεδιάζει και διαθέτει ο Ιταλικός οίκος AVS Electronics. Για το σκοπό αυτό ήρθε στην Ελλάδα, ο Υπεύθυνος Πωλήσεων της εταιρίας Marco Zittino που είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων για τις τεχνολογικές τάσεις που υιοθετούν οι νέες προτάσεις της εταιρίας. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν πολλές νέες δυνατότητες των καινούργιων μοντέλων ανιχνευτών της εταιρίας και ειδικότερα οι αναβαθμισμένες δυνατότητες προσαρμογής της λειτουργίας των ανιχνευτών στις αλλαγές των συνθηκών περιβάλλοντος, που ενισχύουν σημαντικά την αξιοπιστία τους έναντι των εσφαλμένων συναγερμών. Στα πλαίσια των παρουσιάσεων, ο Marco Zittino επικεντρώθηκε επίσης στους ανιχνευτές εισβολών της νέας σειράς Spectrum και Spectrum Wall. O πρώτος ανιχνευτής υποστηρίζει λειτουργίες antimasking, accelerometer καθώς και προηγμένη ανάλυση μέσω επεξεργαστή, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την ακρίβεια και την αποφυγή εσφαλμένων συναγερμών. Ο ανιχνευτής Spectrum Wall προσφέρει επιπρόσθετα ευρεία κάλυψη σε απόσταση 24 μέτρων. Όπως επίσης ενημέρωσε ο εισηγητής, η εταιρία μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά και εγκαταστάσεις με απαιτήσεις περιμετρικής κάλυψης μεγάλων αποστάσεων, διαθέτοντας εξωτερικούς μικροκυματικούς ανιχνευτές μέχρι 200 μέτρων, όπου σε συνδυασμό με κάμερες για οπτική επιβεβαίωση, αποτελούν μια ολοκληρωμένη λύση προστασίας για τέτοιου είδους εφαρμογές. Η AVS Electronics έχει κάνει δυναμική εμφάνιση και στο τομέα των αντικλεπτικών συστημάτων παραγωγής ομίχλης διαθέτοντας το σύστημα Foggy το οποίο εξίσου παρουσίασε ο Marco Zittino.

Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με εισηγήσεις σχετικά με τα συστήματα θυροτηλεοράσεων της Golmar και τα καλώδια και μπαταρίες Elan. Οι επαγγελματίες γνώρισαν τα νέα ψηφιακά συστήματα της Golmar GB2 που ξεχωρίζουν για την ποιότητα κατασκευής που εγγυάται η πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρίας.

Σχετικά με τα καλώδια και τις μπαταρίες της Elan διακρίνονται για αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα που παρέχουν στα έργα ασφαλείας κάτι που άλλωστε αποδεικνύει και η εμπιστοσύνη που δείχνει στα προϊόντα της εταιρίας η παγκόσμια αγορά σε πάνω από 50 χώρες που η εταιρία διαθέτει τις λύσεις της.

Κλείνοντας το κύκλο των σεμιναρίων ο κ. Ραβάνης προέτρεψε τους επαγγελματίες - που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σύνολο των παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν – να επιλέγουν ποιοτικές λύσεις που θα τους δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά, κάτι το οποίο μπορεί να εγγυηθεί απόλυτα η Rakson.



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.