.

VivoTek MS8391-EV. Πανοραμική κάλυψη 180 μοιρών


Πρόκειται για μια 12 Megapixel κάμερα εξωτερικού χώρου, αποτελούμενη από 4xCMOS sensors των 3 Megapixel, αντιβανδαλιστικό περίβλημα IK10 και IP66 στεγανότητα.

Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η IP τεχνολογία τείνει (και πρέπει) να εξελιχθεί στον κυρίαρχο τρόπο σχεδίασης ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας είναι ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη αναλογική, υπάρχει τεράστια διαφορά στην προσφερόμενη ανάλυση. Για να καταλάβουμε το μέγεθος διαφοροποίησης τους, η μέγιστη ανάλυση των αναλογικών καμερών φτάνει μέχρι τα 2 Megapixel. Από την άλλη πλευρά, η IP τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, προσφέροντας λύσεις έως και 12 Megapixel! Ένα σημαντικό και προφανές όφελος που προκύπτει, είναι ότι σε περιπτώσεις εγκαταστάσεων όπου ο χώρος είναι μεγάλος και μέχρι πρότινος απαιτούνταν η εγκατάσταση αρκετών καμερών, η υιοθέτηση δικτυακών λύσεων επιφέρει δραματική μείωση στο απαραίτητο hardware, συνεισφέροντας παράλληλα και στην μεγάλη μείωση του κόστους και χρόνου της εγκατάστασης.

H VivoTek, με γνώμονα αυτή τη φιλοσοφία και όντας μια από τις κυρίαρχες εταιρείες στο IP Surveillance, ανακοίνωσε πρόσφατα την MS8391-EV. Πρόκειται για μια 12 Megapixel κάμερα εξωτερικού χώρου, αποτελούμενη από 4xCMOS sensors των 3 Megapixel, αντιβανδαλιστικό περίβλημα IK10 και IP66 στεγανότητα. Λειτουργώντας ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες (-50°C έως και 60°C), προσφέρει πανοραμική εικόνα 180°, καθιστώντας την ιδανική για ολοκληρωμένη κάλυψη μεγάλων χώρων χωρίς τυφλά σημεία επιτήρησης, όπως πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, χώρους στάθμευσης κλπ.

Η επιτήρηση διατηρείται σε κορυφαία επίπεδα όλο το εικοσιτετράωρο, λόγω της ύπαρξης IR leds τα οποία επιτρέπουν να διαπιστωθεί οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο σε απόλυτο σκοτάδι και σε απόσταση 30 μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου τα IR είναι ενεργοποιημένα, δημιουργείται υπερέκθεση (overexposure) όταν κάποιος πλησιάσει πολύ κοντά στην κάμερα. Η τεχνολογία Smart IR της VivoTek επιτρέπει την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων. Εξίσου απαραίτητο χαρακτηριστικό βελτίωσης της εικόνας σε περιβάλλοντα υψηλής αντίθεσης είναι το WDR Enhanced το οποίο υποστηρίζεται.

Για τις ανάγκες μείωσης του bandwidth, δεδομένη είναι η υποστήριξη του H.264 ως πρότυπο συμπίεσης αλλά και του 3DNR, όπου σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού εξαλείφει τον παραγόμενο θόρυβο με άμεση συνέπεια την αισθητή βελτίωση της εικόνας αλλά και της μείωσης των false alarms. Πολύ σημαντική και η υποστήριξη της τεχνολογίας Smart Stream της VivoTek, όπου δίνεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος (τα λεγόμενα Regions of Interests-ROIS) να έχουν υψηλή ποιότητα εικόνας σε αντίθεση με την υπόλοιπη εικόνα που διατηρείται σε χαμηλότερα επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής της, οι αυτοκινητόδρομοι όπου μόνο τα κινούμενα αυτοκίνητα απαιτείται να έχουν μέγιστη δυνατή ποιότητα σε αντίθεση με το υπόλοιπο Field Of View. Η ενεργοποίηση του Smart Stream επιφέρει την δραστική μείωση του bandwidth έως και 30%.

Τέλος,αξίζει να σημειωθεί και η υποστήριξη του Seamless Recording, το οποίο διασφαλίζει απρόσκοπτη εγγραφή όταν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα δικτύου. Σε τέτοιες περιπτώσεις η εγγραφή δεν διακόπτεται αλλά συνεχίζεται στην κάρτα SD και όταν το δίκτυο επανέλθει σε λειτουργία, το VAST αναλαμβάνει την εγγραφή. Εκτός αυτού, την ίδια στιγμή το λογισμικό θα «τραβήξει» τα δεδομένα που είχαν αποθηκευτεί στην κάρτα εκείνη τη χρονική περίοδο. Το λογισμικό (VAST) παρέχεται δωρεάν για μέχρι 32 κάμερες.

Πληροφορίες: Lexis Πληροφορική Α.Ε. www.lexis.gr τηλ.:2106777007

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.