.

Πιλοτική δοκιμή του ερευνητικού προγράμματος ZONeSEC στην Αττική Οδό


Η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού "Αττικές Διαδρομές Α.Ε." συμμετέχει στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα ZONeSEC, που είναι ενταγμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Η2020 και σχεδιάστηκε για την παρακολούθηση ζωνών ευρείας κλίμακας (widezones) και τον άμεσο εντοπισμό κακόβουλων και παράνομων ενεργειών. Στόχος της συμμετοχής αυτής είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, των υποδομών, των χρηστών αλλά και των εργαζομένων της Αττικής Οδού. 

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, στo πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί πιλοτική δοκιμή στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου, στο πάρκο πάνω από τη σήραγγα Βριλησσίων, ακολουθώντας ένα προκαθορισμένο υποθετικό σενάριο (δολιοφθορές, εισβολή αγνώστων, κυκλοφοριακά συμβάντα στα τεχνικά κτίρια που βρίσκονται στα δύο άκρα του πάρκου). Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής δοκιμής, οι συμμετέχοντες στο ερευνητικό πρόγραμμα θα κάνουν επίδειξη των σύγχρονων μέσων προστασίας σημαντικών υποδομών, όπως drones, αισθητήρες δόνησης και ήχου, σε συνδυασμό με τη συνεργασία πολλαπλών πηγών δεδομένων, την προσομοίωση συμβάντων και τις τεχνολογίες ενημέρωσης του κοινού.

Στην κοινοπραξία συμμετέχει και η Κυπριακή εταιρία Aditess η οποία σχεδιάζει και αναπτύσει συστήματα UAV.

Όλες οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν εκτός αυτοκινητοδρόμου για την ασφάλεια των χρηστών της Αττικής Οδού και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στο ερευνητικό πρόγραμμα, ενώ θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση για την ενημέρωση του κοινού, που θα βρίσκεται στο πάρκο πάνω από τη σήραγγα Βριλησσίων. 

Η "Αττικές Διαδρομές Α.Ε." συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε τομείς όπως η οδική ασφάλεια, η διαχείριση συμβάντων στον αυτοκινητόδρομο, η ενημέρωση των οδηγών, κλπ. με απώτερο στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών της στους συγκεκριμένους τομείς.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.