.

Στα 737 δις δολάρια οι δαπάνες για Internet of Things το 2016 σύμφωνα με έρευνα της IDC



Το γεγονός ότι το Internet of Things (ΙοΤ) αποτελεί μία από τις πιο γρήγορα ανερχόμενες τεχνολογίες έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία για την πορεία των δαπανών για το ΙοΤ το 2016.

Κατά τη χρήση που ολοκληρώθηκε, οι δαπάνες για εξοπλισμό (hardware), λογισμικό, υπηρεσίες και συνδεσιμότητα, που σχετίζονται με το οικοσύστημα του Internet of Things, αυξήθηκαν κατά 17,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σε απόλυτα μεγέθη, οι συνολικές δαπάνες για το Internet of Things, σε παγκόσμιο επίπεδο, ανήλθαν σε $737 δις, με τους τομείς της μεταποίησης, των μεταφορών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να καθοδηγούν τη διεύρυνση της αγοράς του ΙοΤ.

Σύμφωνα με σχετικό report της International Data Corporation (IDC), οι δαπάνες για το Internet of Things θα διευρύνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό 15,6% έως το 2020, οπότε αναμένεται να αγγίξουν τα επίπεδα του $1,29 τρις. Σύμφωνα με την ανάλυση της IDC (Worldwide Semiannual Internet of Things Spending Guide), ο κλάδος της μεταποίησης ήταν ο πιο κινητικός σε επίπεδο επενδύσεων στο Internet of Things το 2016 ($178 δις), με τις μεταφορές να ακολουθούν ($78 δις) και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας να έπονται ($69 δις). 

Στην ίδια ανάλυση, η IDC εκτιμά ότι οι δαπάνες καταναλωτών και φυσικών προσώπων για το Internet of Things από το τέταρτο μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς του ΙοΤ το 2016 θα καταλάβουν το 2020 την τρίτη θέση. Επιπλέον, οι επενδύσεις σε βιομηχανικές χρήσεις του IoT, όπως τα συνδεδεμένα οχήματα και τα “έξυπνα” κτίρια, θα συγκαταλέγεται μεταξύ των top τμημάτων της αγοράς για όλη την περίοδο αναφοράς έως το 2020.

Οι αναλυτές της εταιρείας, προβλέπουν, εξάλλου, ότι η ταχύτερη αύξηση των δαπανών για το Internet of Things θα προκύψει από τους κλάδους της ασφάλισης, της υγειονομικής περίθαλψης και των λιανικών πωλήσεων. 

Εξοπλισμός και λογισμικό

Ο εξοπλισμός θα παραμείνει η μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών έως το 2020, ακολουθούμενη από τις υπηρεσίες, το λογισμικό και τη συνδεσιμότητα. Αν και οι δαπάνες για hardware σχεδόν θα διπλασιαστούν έως το 2020, είναι η επιμέρους κατηγορία δαπανών που θα γνωρίσει την πιο αργή ανάπτυξη. Στον αντίποδα, ο τομέας του λογισμικού και οι δαπάνες για υπηρεσίες ΙοΤ θα δουν τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Δυναμικές αγορές

Η πιο δυναμική αγορά για το ΙοΤ παγκοσμίως, έως το 2020, θα είναι αυτή της Ασίας/Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας), ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία. Σχεδόν το ένα τρίτο των αγορών για εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες IoT στην περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού θα προέλθει από τη μεταποιητική βιομηχανία, ενώ οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι μεταφορές θα εναλλάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση έως το 2020. 

Στις ΗΠΑ, ο τομέας της μεταποίησης θα έχει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις επενδύσεις στο ΙοΤ, αν και με μικρότερο ποσοστό συμμετοχής στις συνολικές δαπάνες.

Στη Δυτική Ευρώπη, τέλος, οι καταναλωτικές δαπάνες για το IoT θα ξεπεράσουν τον κλάδο των μεταφορών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και θα γίνουν η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία για το Internet of Things έως το 2020 (μετά από τη μεταποίηση).
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.