.

Ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας πολλαπλών σημείων για Φωτοβολταϊκά πάρκα



Η πρόκληση

Η τεράστια έκταση, η απομακρυσμένη τοποθεσία, καθώς και ο μεγάλης αξίας εξοπλισμός των φωτοβολταϊκών πάρκων τα καθιστά ιδιαιτέρως ευάλωτα σε κλοπές και βανδαλισμούς. Η διασφάλιση της αποτελεσματικής και αξιόπιστης ασφάλειας όλο το 24ωρο είναι απαραίτητη σε αυτά τα σημεία, ενώ είναι ζωτικής σημασίας η αποτελεσματική κάλυψη του εξοπλισμού.

Η πρόκληση είναι να ασφαλιστούν μεγάλης έκτασης φωτοβολταϊκά πάρκα, που βρίσκονται συνήθως σε περιφραγμένες εγκαταστάσεις σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές. Παράλληλα, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η πανίδα και η βλάστηση αποτελούν επιπρόσθετες προκλήσεις.

Η λύση

Ύστερα από σχετική έρευνα και αφού αξιολογήθηκαν πέντε διαφορετικά συστήματα ασφαλείας από το εύρος των κατασκευαστών, διαπιστώθηκε πως η καλύτερη λύση δεδομένων των απαιτήσεων μιας τέτοιου είδους εγκατάστασης είναι το ADPROPerimeter, η λύση ασφαλείας πολλαπλών σημείων της Xtralis.

Το μοντέλο ADPRO χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Pro 045 ΕxternalPIR, μιας μεσαίας κλίμακας ενεργοποιούμενο από συμβάν αισθητήρα κουρτίνας που χρησιμοποιεί Παθητικούς Ανιχνευτές Υπερύθρων (PIRs).

Το μοντέλο είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για εξωτερική περίμετρο και παρακολούθηση γραμμής-φράχτη. Λειτουργεί ανιχνεύοντας διαφορές στη θερμοκρασία μεταξύ ενός ανθρώπινου στόχου και ενός σταθερού φόντου. Όταν ανιχνευτεί ένας πιθανός εισβολέας, ενεργοποιείται ένα σύστημα CCTV που αναμεταδίδει υψηλής ποιότητας εικόνες σε ένα απομακρυσμένο κέντρο παρακολούθησης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να διενεργηθούν άμεσα οι ενέργειες από τις σχετικές αρχές. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι η προστασία ξεκινά από την περίμετρο του χώρου, ανιχνεύοντας εισβολείς πριν προκύψει οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα. Ο σχεδιασμός του τελικού συστήματος βασίζεται σε στατικές κάμερες που δουλεύουν σε συνδυασμό με τις ήδη ρυθμισμένες ζώνες ανίχνευσης από τους ανιχνευτές της σειράς Pro, παρέχοντας απόδοση αιχμής, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ψευδο-συναγερμών. Κάθε ανιχνευτής αντιστοιχίζετε με μια ανεξάρτητη κάμερα και συνδέεται και ελέγχεται από ένα κεντρικό καταγραφικό. Οι συναγερμοί και οι εικόνες από κάθε σημείο μεταδίδονται στη συνέχεια σε ένα Κέντρο Λήψεως Σημάτων εκτός του χώρου μέσω εξωτερικής επικοινωνίας.

Άλλα πλεονεκτήματα του συστήματος περιλαμβάνουν ένα μοναδικό αντιβανδαλιστικό χαρακτηριστικό στην ευθυγράμμιση του ανιχνευτή, ύψος τοποθέτησης στα τέσσερα μέτρα για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος βανδαλισμών, απομακρυσμένη πρόσβαση και εύκολη διαμόρφωση και διαχείριση. Επιπλέον, βασικά πλεονεκτήματα αποτελούν το ότι έχει το χαμηλότερο επίπεδο συναγερμών ενόχλησης στην κατηγορία του και το χαμηλό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης.

Το αποτέλεσμα

Το σύστημα του ανιχνευτή PRO 045 External PIR σε συνδυασμό με το σύστημα Fast Trace επιτρέπει στους διαχειριστές να παρακολουθούν πολλαπλά απομακρυσμένα σημεία, να ακούν και να μιλούν στα σημεία αυτόματα και να αποθηκεύουν, ανακτούν και να προβάλλουν εικόνες ή/και βίντεο με τρόπο που καλύπτει τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε πελάτη.

Η σταθερότητα του συστήματος έχει ως αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος διαχείρισης ασφαλείας, λόγω μειωμένου αριθμού ψευδο-συναγερμών, που σημαίνει ότι τα επαναλαμβανόμενα κόστη μειώνονται μακροπρόθεσμα. Αυτό και αποτελεί μια βασική κινητήρια δύναμη για τον κάθε πιθανό πελάτη.

Πληροφορίες: Netizen Security, www.netizensecurity.gr

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.