.

Τα Τρίκαλα συνεχίζουν την πορεία τους προς την «έξυπνη πόλη» του μέλλοντοςΗ αντικατάσταση των κλασσικών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού με LED που θα επιτρέπουν την ταυτόχρονη διάθεση ψηφιακών υπηρεσιών βρίσκεται στις προτεραιότητες του Δήμου Τρικκαίων για το 2017.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Τρικκαίων θα τοποθετήσει και αισθητήρες (θορύβου, ηχορύπανσης, ατμοσφαιρικής ρύπανσης) συλλέγοντας χρήσιμα δεδομένα. Η μελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί, ενώ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις του Δήμου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να αντληθεί το πόσο που απαιτείται για την έναρξη του έργου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ (το έργο περιλαμβάνει επίσης και την αντικατάσταση των τωρινών ενεργοβόρων λεβήτων στα σχολεία με αντίστοιχους φυσικού αερίου, όπως και το virtual filtering). 

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει καταθέσει, ακόμα, στο πρόγραμμα Horizon 2020 τη μετεξέλιξη του project του «αυτοκινούμενου λεωφορείου», ήτοι το CityMobil3, στο οποίο θα χρησιμοποιούνται περισσότερα αυτοκινούμενα οχήματα, αλλά μικρότερης διάστασης (για πιο εξατομικευμένη μετακίνηση). «Θεωρώ ότι μέσα στο 2017 θα πάρουμε τη σχετική έγκριση για να ξεκινήσει το έργο» δηλώνει στο NetFAX, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων. 

Το 2017 θα τρέξει στο Δήμο Τρικκαίων και το σχέδιο «Ασκληπιός», όπου με τη χρήση τεχνολογιών για καλλιέργειες ελεγχόμενες μέσω δορυφόρων «θα υλοποιηθεί το concept της γεωργίας ακριβείας, εξοικονομώντας πόρους για το περιβάλλον αλλά και τον παραγωγό. Περιμένουμε να προκηρυχθεί το νέο Leader το Μάρτιο, προκειμένου να καταθέσουμε αίτημα χρηματοδότησης του project» συμπληρώνει ο Δ. Παπαστεργίου.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.