.

R&S QPS: Εγγύηση Ασφάλειας μέσω της άριστης τεχνογνωσίας του Ομίλου Rohde & Schwarz


H Rohde & Schwarz εισήλθε με επιτυχία σε μια νέα δυναμική αγορά με το QPS. To R&S QPS (Quick Personnel Security Scanner) είναι ένα πλήρες σύστημα αυτόματης σάρωσης σώματος. Ο σαρωτής αποτελείται από χιλιάδες μικρούς πομποδέκτες χιλιοστομετρικών κυμάτων, τεχνολογία που βασίζεται στην πολυετή εμπειρία του Ομίλου στην ανάπτυξη κορυφαίου εξοπλισμού ελέγχου και μετρήσεων. 

Με χρήση ευφυών αλγορίθμων ανάλυσης εικόνας σε πραγματικό χρόνο, εντοπίζονται δυνητικά επικίνδυνα «αντικείμενα», που βρίσκονται κάτω από τα ρούχα ή εφάπτονται στο σώμα του εξεταζόμενου. Εάν ανιχνευθεί αντικείμενο (υγρό ή στερεό, μεταλλικό ή μη), επισημαίνεται τη θέση του σε συμβολικό γράφημα του ανθρώπινου σώματος που παρακολουθεί ο χειριστής του συστήματος. Κατά αυτόν τον τρόπο εντοπίζεται κάθε εν δυνάμει απειλή κατοχυρώνοντας την ασφάλεια και προστατεύοντας την ιδιωτικότητα του εξεταζόμενου καθώς δεν αποθηκεύεται οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο.



Η ισχύς εκπομπής του R&S QPS είναι κατά χιλιάδες φορές χαμηλότερη από αυτή ενός κινητού τηλεφώνου. Το σύστημα λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων 70-80 GHz και, σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα, οι σαρωτές χιλιοστομετρικού κύματος δεν έχουν καμία επίδραση ιονισμού στον βιολογικό ιστό επομένως είναι ασφαλείς για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η ολοκλήρωση μιας σάρωσης διαρκεί μόνο λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο εξεταζόμενος στέκεται μπροστά στον σαρωτή με τα χέρια ελαφρά απομακρυσμένα από το σώμα, θέση που εξυπηρετεί την άνεση του καθώς και την απρόσκοπτη διαδικασία εξέτασης. Με το πέρας της εξέτασης κανένα προσωπικό δεδομένο δεν αποθηκεύεται. 



Στην Ευρώπη λειτουργούν ήδη σε χώρους αεροδρομίων και δημόσιων κτιρίων οι σαρωτές σώματος R&S QPS. Έχουν πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Πολιτικής Αεροπορίας (ECAC) και έχουν δοκιμαστεί διεξοδικά για την καταλληλότητά τους από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης μιας πολύμηνης δοκιμαστικής περιόδου στο αεροδρόμιο του Ανόβερου. Τον Ιούλιο του 2016, η Rohde & Schwarz σύναψε σύμβαση με το Γραφείο Προμηθειών του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών για την προμήθεια 300 σαρωτών σώματος R&S QPS200 και την εγκατάσταση τους στους χώρους ελέγχων ασφαλείας που διενεργεί η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, με κύριο στόχο την επίτευξη υψηλής ασφαλείας στα γερμανικά αεροδρόμια. Οι σαρωτές σώματος R&S QPS έχουν, επίσης, εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης καθώς και σε αεροδρόμια της Αγγλίας (Manchester, London city κ.α.).

Ο σαρωτής σώματος R&S QPS, εκτός από τους ελέγχους ασφαλείας των αεροδρομίων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια σε δημόσιες εκδηλώσεις με υψηλή δυνητική απειλή και ως έλεγχος πρόσβασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις, διοικητικές αρχές, πρεσβείες κτλ. 

Ο Όμιλος Rohde & Schwarz παρέχει στον τομέα της ασφάλειας την πιο αποτελεσματική λύση που εγγυάται την προστασία όλων μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρεία Rohde & Schwarz Ελλάς ΑΕ (2107400200)
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.