.

1 δις ευρώ από τις τράπεζες για τις «έξυπνες πόλεις»



Οι επενδυτές και η τραπεζική κοινότητα έχουν συμφωνήσει να διαθέσουν 1 δις € για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της Ευρώπης.

«Βρισκόμαστε στη δύση της δεύτερης βιομηχανικής επανάστασης», σχολίασε ο Αμερικανός οικονομολόγος και θεωρητικός Jeremy Rifkin, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Επιτροπής για την οικοδόμηση μιας πιο έξυπνης, πιο βιώσιμης Ευρώπης. Στην εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών, συμμετείχαν ο Markkula, ο Rifkin και ο Αντιπρόεδρος Maroš Šefčovič, οι οποίοι συνομίλησαν για την ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών μέσω της καινοτομίας.

Σύμφωνα με τον Rifkin, οι «έξυπνες πόλεις» είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο Rifkin δήλωσε ότι η μετάβαση σε μια πιο ψηφιοποιημένη και εκσυγχρονισμένη «έξυπνη Ευρώπη» που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα οδηγήσει στη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα προκύψει από το μετασχηματισμό των κτιρίων και της χειρωνακτικής εργασίας που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί η μετάβαση σε μια οικονομία με μεγαλύτερη εξάρτηση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξήγησε ο Rifkin. Ο Rifkin επίσης δήλωσε ότι το ΑΕΠ επιβραδύνεται σε όλο τον κόσμο, και η οικονομική μεγέθυνση αναμένεται να είναι αργή για τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια. «Χρειαζόμαστε πραγματικούς ανθρώπους να εγκαθιστούν αυτές τις ανεμογεννήτριες», είπε. «Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε 20 χρόνια, επομένως υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία». Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ο Rifkin σημείωσε ότι ο ευρωπαϊκός χρηματοπιστωτικός τομέας είναι έτοιμος να παρέμβει και να βοηθήσει τις περιφέρειες να δημιουργήσουν ένα πιο ολοκληρωμένο ψηφιακό χώρο .

«Μπορούμε να προχωρήσουμε αυτή την υποδομή τις επόμενες τρεις δεκαετίες», δήλωσε ο Rifkin. Προσέθεσε ότι άλλες χώρες έχουν παρατηρήσει πώς η Ευρώπη αλλάζει και αγκαλιάζει την τεχνολογική καινοτομία. «Η Κίνα ήδη παρακολουθεί την πρωτοβουλία για την έξυπνη Ευρώπη», είπε ο Rifkin. Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Maroš Šefčovič δήλωσε ότι πολλές ευρωπαϊκές πόλεις διαπρέπουν στην εξεύρεση τρόπων για τη μείωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης. «Οι πόλεις και οι περιφέρειες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, από την ατμοσφαιρική ρύπανση έως την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αλλά κάθε φορά που μιλάω σε έναν δήμαρχο ή περιφερειάρχη, εκπλήσσομαι πόσο δημιουργικές και καινοτόμες είναι οι πόλεις και οι περιφέρειες μας στην εξεύρεση λύσεων για τις προκλήσεις αυτές» παρατήρησε ο Šefčovič.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.