.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επενδύει στην τεχνολογία



Μείζονα σημασία έχουν οι νέες τεχνολογίες για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό έχει καταθέσει προτάσεις συμμετοχής σε προγράμματα όπως και το Interreg, προτάσεις οι οποίες αφορούν κυρίως την εγκατάσταση πολλαπλών αισθητήρων, την αξιοποίηση των δεδομένων που αυτοί θα παράγουν, αλλά και δεδομένων από άλλες πηγές.

Επίσης, ο Δήμος θα ξεκινήσουμε την υλοποίηση ενός μεγάλου, οριζόντιου, έργου που αφορά το IBM Smarter Cities Challenge το οποίο έχει ως βασικό παραδοτέο τη δημιουργία ενός Open Data Dashboard για την Θεσσαλονίκη. Σκοπός του Dashboard είναι να παρέχει χρήσιμη πληροφορία για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, δίνοντας τα δεδομένα με την αντίστοιχη οπτικοποίησή τους (Data Visualizations), αλλά και να βοηθήσει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση της έρευνας μέσω της επαναχρησιμοποίησης των δεδομένων του. Επίσης, τον Φεβρουάριο ολοκληρώνεται το έργο της ανανέωσης και του ριζικού μετασχηματισμού της διαδικτυακής πύλης του Δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr/).

«Σκοπεύουμε να θέσουμε σε εφαρμογή το κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Social Media στον Δήμο Θεσσαλονίκης το οποίο εκπονήσαμε, παρέχοντας έτσι μια ισχυρή βάση για ορθή και αποδοτική επικοινωνία του φορέα με όλους του εμπλεκομένους στο οικοσύστημα τη πόλης και αξιοποιώντας την δυναμική που χαρακτηρίζει τον χώρο των Social Media» δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μια άλλη πολύ σημαντική πρωτοβουλία είναι η ολοκλήρωση της Ψηφιακής Στρατηγικής του Δήμου, η οποία δημιουργήθηκε από κοινού με μια ομάδα εκπροσώπων από διάφορους σχετικούς φορείς και οργανισμούς.

«Η Ψηφιακή Στρατηγική φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό σε ότι αφορά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την μετάβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην εποχή των «έξυπνων» πόλεων, έχοντας ως τελικό στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου το οποίο θα βοηθήσει στην επιλογή συγκεκριμένων τομέων δράσης και των αντίστοιχων έργων και πρωτοβουλιών που θα προκύψουν από αυτό» συμπληρώνει.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.