.

Βιομετρική τεχνολογία για την πρόσβαση στις συγκοινωνίες


Για όλους εσάς που μετακινήστε καθημερινά πως θα σας φαινόταν αν αντί για τα ψιλά στο αυτόματο μηχάνημα ή ακόμα και τις κάρτες ηλεκτρονικές και μη εισιτηρίων περνούσατε απλά από το σύστημα και ρίχνατε στο κατάλληλο σημείο ένα βλέμμα το οποίο θα άνοιγε τις πόρτες και θα πλήρωνε την πρόσβασή σας στο μετρό ή τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Η σιδηροδρομική εταιρεία της Βρετανίας, Rail Delivery Group - που αντιπροσωπεύει τους φορείς των σιδηροδρομικών δικτύων ισχυρίζεται πως η βιομετρική τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μπορούν οι επιβάτες να πληρώνουν για τα σιδηροδρομικά τους εισιτήρια αυτόματα.

Η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιείται ήδη στα αεροδρόμια της Βρετανίας από τους κατόχους βιομετρικών διαβατηρίων με τσιπάκι για να επιταχύνει την διαδικασία ελέγχου των συνόρων και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που οι ταξιδιώτες χωρίς e-Passport να κινδυνεύουν να μην μπορούν να μπουν από ορισμένα αεροδρόμια στη χώρα.

Βέβαια τέτοιου είδους συστήματα που ανιχνεύουν α δακτυλικά αποτυπώματα μέχρι να σαρώνουν την ίριδα θα μπορούσαν να επιλύσουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί της χώρας καθημερινά σε ώρα αιχμής.

Αρχικά η RDG θέλει οι χρήστες μέσων μαζικής μεταφοράς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα smartphones τους για να ξεφύγουν από την χρονοβόρα διαδικασία της επικύρωσης του εισιτηρίου. Με τη λήψη μιας ειδικής εφαρμογής οι κάτοχοι μηνιαίου εισιτηρίου θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Bluetooth που έχουν στα τηλέφωνά τους για να ανοίξουν τις μπάρες που υπάρχουν σε κάθε σταθμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πρώτη εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών θα δοκιμαστεί στη διαδρομή των σιδηροδρόμων Chiltern μεταξύ Marylebone και της Oxford Parkway τους προσεχείς μήνες.

Όπως ανέφερε η RDG μάλιστα, η εφαρμογή και το λογισμικό, το οποίο αναπτύσσεται ήδη «θα μπορούσε σε ένα επόμενο βήμα να δώσει την θέση του σε βιομετρικές τεχνολογίες – όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τα δαχτυλικά αποτυπώματα ή τη σάρωση της ίριδας σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο – με στόχο να επιτρέπουν στους πελάτες να αναγνωρίζονται αυτόματα και να πιστώνεται με τον ίδιο τρόπο η διαδρομή στον λογαριασμό τους».

Τα βιομετρικά σχέδια της RDG μάλιστα συμπεριλήφθηκαν σε 200 προτάσεις για έργα υψηλής τεχνολογίας τα οποία θα μπορούσαν να καταστήσουν αποτελεσματικότερη την μετακίνηση στους σιδηροδρόμους.

Ο Paul Plummer, Διευθύνων Σύμβουλος της RDG, διευκρίνισε ότι η σκέψη προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη την πληρότητα που παρουσιάζει σήμερα το βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο».

Την ώρα που οι κωδικοί πρόσβασης και οι αριθμοί Pin θεωρούνται απαρχαιωμένοι κυρίως λόγω της αυξανόμενης ψηφιακής απάτης και της δυσκολίας απομνημόνευσής τους όλο και περισσότερες τεχνολογικές επιχειρήσεις αναζητούν νέους τρόπους εξακρίβωσης της ταυτότητας που θα μπορούσαν να κάνουν ασφαλέστερες τις ψηφιακές πληρωμές.

Η βιομετρική τεχνολογία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει σαρώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων, έλεγχο φωνή, ή σάρωση του αμφιβληστροειδούς αδένα κερδίζουν συνεχώς σε δημοτικότητα για το ξεκλείδωμα των smartphones ή την πρόσβαση σε ευαίσθητες εφαρμογές. Με αυτές τις νέες τεχνολογίες πληρωμής τα δεδομένα του πελάτη είναι πιο ασφαλή ενώ δεν υπάρχει καμία δυσκολία στην απομνημόνευσή απαραίτητων κάθε φορά στοιχείων.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από την Experian η σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του αμφιβληστροειδούς είναι οι δύο μέθοδοι που κάνουν τους Βρετανούς καταναλωτές να αισθάνονται πιο ασφαλής σχετικά με την πρόσβαση σε online λογαριασμούς τους.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.