.

Χάκερς κλείδωσαν τα δωμάτια ξενοδοχείου και ζήτησαν λύτρα


Ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Αυστρία έπεσε θύμα χάκερς, οι οποίοι προχώρησαν σε σειρά επιθέσεων. Μια από αυτές ήταν ο έλεγχος των «έξυπνων κλειδιών» με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στα δωμάτιά τους.

Επίσης, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν είχαν την δυνατότητα να εκδώσουν νέες κάρτες, κάτι που δείχνει πόσο ευάλωτα είναι τα συστήματα που ανήκουν στο λεγόμενο «internet of things».

Μην έχοντας άλλη επιλογή, το τετράστερο θέρετρο Seehotel Jägerwirt, αναγκάστηκε να δώσει στους χάκερς λύτρα (1500 ευρώ) σε Bitcoin, προκειμένου να επανενεργοποιηθεί το σύστημα.

Το ξενοδοχείο έχει δεχτεί αρκετές επιθέσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά οι χάκερς μπόρεσαν να ρίξουν ολόκληρο το σύστημα με τα κλειδιά. Επίσης, είχαν πρόσβαση στο γενικό σύστημα υπολογιστών, κλείνοντας όλους τους υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος κρατήσεων και του ταμείου.

Όταν πληρώθηκαν τα λύτρα, το σύστημα επανήλθε, επιτρέποντας στο προσωπικό την πρόσβαση, αλλά και στους πελάτες την είσοδο στα δωμάτιά τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι παρά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, οι χάκερς είχαν αφήσει μια «πίσω πόρτα» στο σύστημα του ξενοδοχείου για ενδεχόμενη μελλοντική επίθεση.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.