.

Ασφαλής πρόσβαση στο Ίντερνετ και σε υπηρεσίες cloud


R&S®SITGate Firewall Επόμενης Γενιάς 

Οι Cloud-based εφαρμογές όπως το Dropbox, το Salesforce και οι υπηρεσίες Web της Amazon φέρνουν την επανάστασή στην επιχειρηματική συνεργασία. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το οργανωμένο έγκλημα στο Διαδίκτυο αυξάνεται δραματικά.

To R&S®SITGate προσφέρει στους χρήστες πρωτοποριακή, συνεχή επικύρωση εφαρμογής για την αποφυγή πληροφοριακών διαρροών.

Η πρόσβαση σε εφαρμογές cloud είναι γρήγορη και εύκολη μέσω του Διαδικτύου και είναι κοινός τόπος για μια επιχείρηση σήμερα. Ωστόσο, δεν προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα που μεταδίδονται μέσω του Διαδικτύου, παρέχοντας ανεπιθύμητη πρόσβαση τρίτων σε αυτήν την κρίσιμη πηγή. Επιτήδειοι χειριστές μπορούν να διεισδύσουν ακόμα και σε private clouds μέσω phishing και botnets. Οι ηλεκτρονικές πληροφορίες κάθε είδους - από τα δεδομένα του πελάτη για το σχεδιασμό πλάνων στα βιομηχανικά μυστικά - είναι ένας βασικός στόχος. Οι Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επίσης, παρουσιάζουν στις δημόσιες αρχές σημαντικές προκλήσεις για την ασφάλεια των δεδομένων.

Το R&S®SITGate είναι ένα περιμετρικό τείχος προστασίας που επικυρώνει όλη την κίνηση δεδομένων προς και από το Internet. Ως firewall zone-based, το R&S®SITGate ελέγχει αυστηρά τις επικοινωνίες μεταξύ διαφόρων περιοχών του δικτύου.


Χρησιμοποιώντας τα social media αποτελεσματικά αλλά και με ασφάλεια 


Το R&S®SITGate μπορεί να αναγνωρίσει και να διακρίνει αρκετές εκατοντάδες cloud-based εφαρμογές. Για παράδειγμα, το R&S®SITGate μπορεί να επιτρέψει την δημοσίευση μηνυμάτων στο Facebook μόνο κατά τις ώρες του μεσημεριανού διαλείμματος. Επιτρέπει επίσης τον ορισμό «κανόνων» για συγκεκριμένους χρήστες, έτσι ώστε το τμήμα μάρκετινγκ, πχ, να μπορεί να δημοσιεύει σχετικά εταιρικά νέα στα social media ανά πάσα στιγμή, ενώ η πρόσβαση στα άλλα τμήματα να είναι περιορισμένη. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν άκρως εξειδικευμένες πολιτικές ασφάλειας για τον έλεγχο της εταιρικής επικοινωνίας.





Επαγγελματική διασφάλιση κατά των botnets και των zero-day exploits

Οι εισβολείς σήμερα δουλεύουν με επαγγελματικά εργαλεία ανάπτυξης για την αξιοποίηση γνωστών ή/και νέων τρωτών σημείων του συστήματος του υπολογιστή. Τα zero-day exploits που στοχεύουν στα κενά ασφαλείας λειτουργίας του συστήματος πωλούνται σε υψηλές τιμές στη μαύρη αγορά και χρησιμοποιούνται για να ενορχηστρώσουν επιθέσεις, όπως η Stuxnet και η Flame, στον κυβερνοχώρο. Τα «μολυσμένα συστήματα» μπορούν, εν συνέχεια, να συλλέξουν έγγραφα και διευθύνσεις χωρίς να εντοπιστούν. Οι εισβολείς μπορούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνα και κάμερες συστημάτων για να κάνουν εγγραφές ήχου και βίντεο – τοπικά και σε προσβάσιμες δικτυακές πηγές. Αυτή η κρίσιμη πληροφορία στη συνέχεια αποστέλλεται μέσω του Διαδικτύου σε έναν κεντρικό «διοικητικό» Server.

Το R&S®SITGate επικυρώνει συνεχώς όλο το πρωτόκολλο επικοινωνιών κάθε σύνδεσης. Όλες οι επικίνδυνες εκπομπές προσδιορίζονται - ακόμη και εκείνες που λειτουργούν πάνω σε νόμιμα κανάλια. Κάθε ανωμαλία καταλήγει στην ακύρωση της σύνδεσης.


Η τεχνολογία Single-pass παρακολουθεί τα πάντα


Το R&S®SITGate περιλαμβάνει την τεχνολογία single-pass για να συγκεντρώσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας σε ένα και μόνο σημείο στο δίκτυο. Η τεχνολογία Single-pass συνδυάζει την ανίχνευση της εφαρμογής και την επικύρωση του πρωτοκόλλου με προστασία από malware και ιούς, πρόληψη εισβολών και φιλτράρισμα ιστοσελίδων. Οι απαιτούμενες υπογραφές - για το τρέχον malware, φέρ’ ειπείν - ενημερώνονται συνεχώς σε άμεσο χρόνο. Με την τεχνολογία single-pass, η εφαρμογή των εταιρικών πολιτικών ασφάλειας είναι τόσο εύκολη και ευέλικτη, όπως η ρύθμιση πρόσβασης στο τοπικό δίκτυο. Αυτό μειώνει σημαντικά την πολυπλοκότητα καθώς και τον αριθμό των ψευδώς θετικών και ψευδώς αρνητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρεία Rohde & Schwarz Ελλάς ΑΕ (2107400200), Website: https://www.rohde-schwarz.com/gr
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.