.

Η LG διευρύνει το οικοσύστημα Smart Home με το Hub Robot και το έξυπνο ψυγείο


H LG Electronics (LG) παρουσίασε μια σειρά από νέες προσθήκες στο IoT οικοσύστημα της κατά τη διάρκεια της Europe Innofest 2017, το οποίο πραγματοποιείται στην Κρήτη. Στο φεστιβάλ καινοτομίας γίνεται μία πρώτη παρουσίαση της προηγμένης συσκευής Hub Robot που χρησιμεύει τόσο ως έξυπνη πύλη στο σπίτι (smart homegate) όσο και ως έξυπνο κέντρο κοινοποιήσεων στο σπίτι. Τo Hub robot θα είναι διαθέσιμο μαζί με το Smart InstaView Door-in-Door™ ψυγείο της LG το οποίο χρησιμοποιεί Windows 10, ανοίγοντας το δρόμο για μια δυναμική και διασκεδαστική εμπειρία στην κουζίνα.

Το καινοτόμο Hub Robot της LG επαναπροσδιορίζει τον όρο «έξυπνο σπίτι». Ουσιαστικά, ως ψηφιακός βοηθός, το ρομπότ ολοκληρώνει τις δουλειές του σπιτιού χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης φωνής συνδεόμενο με άλλες έξυπνες συσκευές LG του σπιτιού. Με μια απλή λεκτική εντολή όπως “Άναψε το κλιματιστικό” ή “Άλλαξε το πρόγραμμα του στεγνωτηρίου,” η συνδεδεμένη συσκευή θα εκτελεί αυτόματα τη ζητούμενη εργασία. Tο Hub Robot είναι επιπλέον, εξοπλισμένο με μια διαδραστική οθόνη στην οποία μπορεί να προβληθεί πληθώρα πληροφοριών όπως εικόνες από το περιεχόμενο του ψυγείου μέχρι και συνταγές με ηχητικές αλλά και σε μορφή βίντεο βήμα-βήμα οδηγίες. Επιπρόσθετα, το Hub Robot έχει τη δυνατότητα να καλύψει και μια ποικιλία άλλων εργασιών συμπεριλαμβανομένων του να παίζει μουσική, να βάζει ξυπνητήρι, να δημιουργεί σημειώσεις υπενθύμισης, αλλά και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον καιρό και την κίνηση στο δρόμο.

Με το φιλικό, ανθρωποκεντρικό του σχεδιασμό, το Hub Robot της LG μπορεί να αλληλεπιδρά με όλη την οικογένεια με διάφορους διασκεδαστικούς τρόπους. Tο ρομπότ μπορεί να κινείται και να περιστρέφεται, αλλά και να εκφράζει μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων μέσω της μπροστινής του οθόνης. Επιπλέον, είναι αρκετά έξυπνο ώστε να παρακολουθεί τις δραστηριότητες εντός του σπιτιού, να κρατάει σημειώσεις με το πότε φεύγουν, πότε επιστρέφουν ή πάνε για ύπνο τα μέλη της οικογένειας. Είναι επίσης ικανό να ξεχωρίζει τα πρόσωπα των μελών της οικογένειας μέσω της κάμερας η οποία καθιστά εφικτό τον προγραμματισμό διαφορετικού χαιρετισμού για κάθε μέλος.

Tο Hub Robot μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί πλήρως ακόμα και όταν βρίσκεται σε κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού, όπως η κουζίνα ή το σαλόνι. Για να συμπληρώσει το Hub Robot, η LG θα παρουσιάσει επιπλέον μίνι ρομπότ τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Εξοπλισμένα με μια λεία οθόνη, αυτά τα μίνι ρομπότ αποτελούν την προέκταση του Hub Robot και μπορούν να εκτελέσουν πολλές από τις λειτουργίες που εκτελεί κι εκείνο.

Παράλληλα με το Hub Robot, η LG επιδεικνύει το καινοτόμο Smart InstaView Door-in-Door™, ένα ψυγείο που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από την πρώτη παρουσίασή του στην IFA 2016. Η 29 ιντσών διάφανη Touch LCD οθόνη προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εύχρηστων χαρακτηριστικών, επιτρέποντας στους χρήστες να γράψουν τη λίστα για τα ψώνια, να ελέγξουν τις ημερομηνίες λήξης, ακόμη και να δουν το περιεχόμενο στο εσωτερικό του χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν την πόρτα, μέσω του χαρακτηριστικού Knock-On. Λειτουργώντας με Microsoft Windows 10, η συσκευή μπορεί επίσης να ‘κατεβάζει’ και να χρησιμοποιήσει ποικιλία εφαρμογών από το Windows 10 store συμπεριλαμβανομένων των Allrecipes, Pandora και Netflix. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να εκτελούν μία συνταγή, να ακούν μουσική και να απολαμβάνουν μια ταινία, και όλα αυτά στην πόρτα του ψυγείου τους.

Tο Smart InstaView Door-in-Door™ χρησιμοποιεί πολλαπλούς 2.0 megapixel πανοραμικούς ευρυγώνιους φακούς, οι οποίοι είναι ικανοί να απαθανατίζουν το εσωτερικό του ψυγείου. Οι εικόνες αυτές μπορούν να σταλούν κατευθείαν στο smartphone του χρήστη οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να ελέγξει το απόθεμά του, ιδιαίτερα χρήσιμο όταν κάνεις τα ψώνια για το σπίτι. Επιπλέον, το Smart InstaView Door-in-Door™ συνεχώς εξελίσσεται ώστε να καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών. Συλλέγοντας πληροφορίες σχετικές με το περιβάλλον και τη συνήθη χρήση μέσω των αισθητήρων του, το ψυγείο μπαίνει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας όταν οι χρήστες κοιμούνται ή βρίσκονται μακριά από το σπίτι, ενώ ανιχνεύει και αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία. Mε την εποχή των έξυπνων ψυγείων να βρίσκεται σε εξέλιξη, η LG συνεχίζει να δίνει το στίγμα ως ηγέτης και πρωτοπόρος αυτής της αγοράς.

«Το νέο Hub Robot και το Smart InstaView Door-in-Door™ θα προσθέσει αυτόματα έξυπνες λειτουργίες σε κάθε σπίτι», δήλωσε ο Song Dae-hyun, Πρόεδρος της LG Electronics και Home Appliance & Air Solutions Company. «Η ευελιξία και η χρηστικότητα που προσφέρει η έξυπνη τεχνολογία μας θα επιτρέψει στους χρήστες να δουν άμεσα τα οφέλη από τον πρόσφατο εκτεταμένο Smart Home σύστημα μας. Έχοντας ήδη λάβει αναγνώριση ως πρωτοπόρος στο IoT, η LG θα συνεχίσει να καινοτομεί, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της στην πρώτη ‘γραμμή’ αυτής της δυναμικής της αγοράς».
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.