.

Σημαντικό κενό ασφαλείας σε δεκάδες router της Netgear



Τα router της Netgear είναι εξαιρετικά δημοφιλή σήμερα, αφού συνδυάζουν καλή κατασκευαστική ποιότητα με κορυφαία χαρακτηριστικά. Δυστυχώς όμως, δεν είναι άτρωτα απέναντι σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

Η εταιρεία Trustwave ανακάλυψε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας σε 31 διαφορετικά μοντέλα router της Netgear, το οποίο θα μπορούσε κάποιος να εκμεταλλευτεί για να λάβει των έλεγχο των συσκευών και να τις εισάγει σε ένα κακόβουλο botnet.

Πάντως, για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία μια τέτοια επίθεση, θα πρέπει η λειτουργία απομακρυσμένης διαχείρισης [remote management] του ευπαθούς router να είναι ενεργοποιημένη. Αυτή, ευτυχώς, είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Βέβαια, κάποιος με φυσική πρόσβαση στο δίκτυό σας, εφόσον γνωρίζει το username και το password της συσκευής, θα μπορούσε θεωρητικά να την ενεργοποιήσει.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν η συσκευή σας βρίσκεται μεταξύ των παραπάνω, μην ανησυχείτε. Ελέγξτε πρώτα απ’ όλα αν η λειτουργία απομακρυσμένης διαχείρισης είναι ανενεργή και στην πρώτη ευκαιρία αναβαθμίστε το firmware του router σας, ώστε να λύσετε το πρόβλημα για πάντα.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.