.

Η Schneider Electric συνεργάζεται με την HPE σε Micro Data Center για τις ανάγκες του Distributed IT



Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης και αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τη Hewlett Packard Enterprise (HPE) για τον σχεδιασμό του HPE Micro Datacenter, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Λας Βέγκας, στο πλαίσιο του συνεδρίου Gartner Data Center, Infrastructure & Operations Management. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποδομών ΙΤ, ειδικά σχεδιασμένο για distributed περιβάλλον ΙΤ, η αρχιτεκτονική του οποίου ενσωματώνει σε μία αυτόνομη καμπίνα τη δυνατότητα δικτύωσης (networking), αποθήκευσης δεδομένων (storage) και διαχείρισης (management).

H Schneider Electric βασίστηκε στη λύση SmartBunker FX™, μία ολοκληρωμένη καμπίνα ασφαλείας που περιλαμβάνει UPS, τροφοδοσία, ψύξη και σύστημα εποπτείας, την οποία συνδύασε με τις λύσεις networking, computing και storage της HPE, προκειμένου να διαμορφώσει το HPE Micro Datacenter, μία ολοκληρωμένη, custom-designed, αρχιτεκτονική που μπορεί να υποστηρίζει ΙΤ ανάγκες στα άκρα ενός δικτύου (edge environment). Μια λειτουργικά βέλτιστη λύση στην οποία συνδυάζεται η εμπειρία της Schneider Electric και της HPE προκειμένου οι πελάτες να μπορούν να πετύχουν μικρότερο latency (καθυστέρηση) για το δίκτυό τους, να προσθέτουν χωρητικότητα πολύ γρήγορα και να αποκτούν ένα ασφαλές πλαίσιο διαχείρισης των απομακρυσμένων υποδομών data center που διαθέτουν. 

«Η αύξηση στον όγκο των δεδομένων – η οποία μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στην ανάπτυξη των εφαρμογών IoT και στο πλήθος των συνδεδεμένων συσκευών – αλλάζει δραστικά την αγορά των data center και τις σχετικές υποστηρικτικές τεχνολογίες», σημειώνει ο κ. Kevin Brown, Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της Schneider Electric – Τμήμα IT. «Καθώς τα data επηρεάζουν όλο και περισσότερο την επιτυχία μια επιχείρησης και την απόδοση του data center της, το edge computing έρχεται να αναδειχθεί ως μία ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση η οποία βελτιώνει το latency, καλύπτει τις επεξεργαστικές ανάγκες των εφαρμογών IoT, και προσφέρει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και αξιοπιστία των υφιστάμενων πόρων ΙΤ. Τα micro data centers προσφέρουν μια έτοιμη και δοκιμασμένη λύση για αρχιτεκτονικές edge, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία επεξεργασίας και IT, ώστε να καλύπτεται κάθε νέα ανάγκη για πρόσθετη συνδεσιμότητα και διαχείριση/επεξεργασία μεγαλύτερου όγκου δεδομένων».

Το software-defined HPE Micro Datacenter χρησιμοποιεί cloud-enabled HPE Converged Systems καθώς και λύσεις Hyper Converged και IoT HPE Edgeline Solutions. Με διαστάσεις που κυμαίνονται από 23U μέχρι 42U, η βελτιωμένη αυτή λύση βασίζεται στο SmartBunker FX της Schneider Electric, και περιλαμβάνει σε μία ενιαία πλατφόρμα τη λειτουργία IT, τροφοδοσία και ψύξη 1N και 2N, σύστημα εποπτείας και ασφάλειας, καθώς και παρακολούθηση διαφόρων παραμέτρων σχετικών με τις συνθήκες του περιβάλλοντος χώρου. Το SmartBunkerFX προσφέρεται με πλήρες σύστημα διαχείρισης από απόσταση, τόσο για τις ΙΤ όσο και τις φυσικές υποδομές, βοηθώντας έτσι τους πελάτες να αποκτήσουν αξιόπιστες λύσεις data center σε τοπικό επίπεδο, ακόμη και αν δεν έχουν ειδικές εγκαταστάσεις IT, ή να προσθέσουν ένα ακόμη επιπλέον επίπεδο προστασίας και ασφάλειας στις κεντρικές τους υποδομές.

Διαθέσιμο με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, το HPE Micro Datacenter προσφέρει τις εξής λειτουργικές δυνατότητες:
  • Ισχύς: Symmetra UPS με δυνατότητα διαχείρισης από απόσταση και 5 λεπτά περιθώριο λειτουργίας, ώστε να υπάρχει χρόνος για ασφαλή απενεργοποίηση εξ αποστάσεως.
  • Ψύξη: Ενσωματωμένο σύστημα ψύξης InRow, άμεσης εκτόνωσης (active DX cooling), με δυνατότητα εποπτείας, ελέγχου και οπτικής απεικόνισης.
  • Εποπτεία: Λογισμικό StruxureWare™ Data Center για διαχείριση εξ αποστάσεως, εποπτεία σε πραγματικό χρόνο παραμέτρων όπως η θερμοκρασία και η ισχύς, έλεγχος πρόσβασης στις καμπίνες, συναγερμός φωτιάς και βίντεο.
  • Ασφάλεια: Πόρτες με άνοιγμα 180 μοιρών και κλειδαριές ασφαλείας, σύστημα κλειδώματος καρτών NetBotz™ Rack Access, σύστημα ασφαλείας NetBotz Security και παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων.
  • Προστασία: Στιβαρή, πυράντοχη κατασκευή από ατσάλι βαρέως τύπου, τοιχώματα με ενσωματωμένη θερμομόνωση και ηχομόνωση, ειδικά προστατευμένες είσοδοι καλωδίων.
Μέσω της συνεργασίας τους, η Schneider Electric και η HPE ανέπτυξαν ένα μοναδικό συνδυασμό hardware και software-defined αρχιτεκτονικής, η οποία προσφέρει ευέλικτες λύσεις που μπορούν να επεκτείνονται ανάλογα με τις ανάγκες, ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις ενός cloud-enabled, υβριδικού περιβάλλοντος IT, όπως αυτό αναμένεται να διαμορφωθεί στο μέλλον.

«Οι επιτυχημένες συνεργασίες μεταξύ εταιρειών φυσικών υποδομών και IT βρίσκονται στον πυρήνα της υλοποίησης του edge computing», ανέφερε ο κ. Rick Einhorn, αντιπρόεδρος στο τμήμα Data Center Consulting της HPE. «Η τρέχουσα συνεργασία με τη Schneider Electric για τη δημιουργία ενός πραγματικά software-defined data center, προσφέρει στις σύγχρονες επιχειρήσεις αυτό ακριβώς που αναζητούν».

Το HPE Micro Datacenter διατίθεται ήδη από την HPE και τους συνεργάτες της σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κόστος διαμορφώνεται με βάση τα χαρακτηριστικά της επιθυμητής αρχιτεκτονικής κάθε πελάτη. Για περισσότερες πληροφορίες σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση HPE Micro Datacenter
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.