.

Ελληνική startup από την Κρήτη εντοπίζει σκάφη μέσω δορυφόρου



Την διαφορά έκανε μια ελληνική startup από την Κρήτη, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του «Βluegrowth», καθώς κατασκεύασε την πρώτη ενεργειακά αυτόνομη συσκευή εντοπισμού σκαφών.


Πίσω από την 100% ελληνική εταιρία, κρύβεται μια καταξιωμένη ομάδα μηχανικών από το Πολυτεχνείο Κρήτης, (με επικεφαλής τον Γιώργο Κούτρα) που κατάφεραν να κατασκευάσουν μια συσκευή που εντοπίζει τη θέση του σκάφους μέσω του δορυφορικού συστήματος Iridium και του GPS, με σχεδόν απόλυτη κάλυψη ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη, με την συσκευή να μπορεί να λειτουργήσει 60 ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια.


Να σημειώσουμε, ότι η καινοτόμα ιδέα που μετατράπηκε σε συσκευή 100% ελληνικής προέλευσης τόσο σε επίπεδο software όσο και σε επίπεδο hardware, βρίσκει εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Openichnos στοχεύει σε μια παγκόσμια αγορά ελέγχου, ασφάλειας και 2015 και αναμένεται να φτάσει τα 22 δισ. δολ. το 2022.

Το Bluegrowth είναι μια προσπάθεια για τη δημιουργία, υποστήριξη και ανάδειξη νέων επιχειρήσεων στους τομείς της πράσινης ναυτιλίας, του αειφόρου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, της βιώσιμης πρωτογενούς παραγωγής και των νέων τεχνολογιών στη ναυσιπλοΐα και έχει την υποστήριξη του Aephoria.net.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.