.

Πέρα από το 4K: Η επανάσταση της ανάλυσης στην αγορά βιντεοεπιτήρησης


Η τεχνολογία του βίντεο στον τομέα της ασφάλειας συνεχίζει να είναι δύσκολη και ανταγωνιστική, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει την αυξανόμενη συνειδητοποίηση των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας 4K. Επαγγελματίες του κλάδου εργάστηκαν σκληρά για να προωθήσουν το 4K ως νέο πρότυπο.

Οι σημερινές συζητήσεις σε θέματα βίντεο για την ασφάλεια, προχωρούν πέρα από το παραδοσιακό HD, και η όρεξη για υψηλή απόδοση, υψηλή ανάλυση και λύσεις υψηλής ευαισθησίας αυξάνονται. Αυτή η μετατόπιση, δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να κοιτάξουν πέρα από τις προηγούμενες τάσεις της αγοράς, καθώς η ζήτηση 4K συνεχίζει να αυξάνεται.

4K έναντι αναλογικής

Υπάρχει συχνά ένα στοιχείο καμπής, όταν μια νέα τεχνολογία ξεκινά, στην προσπάθεια όλων να καινοτομήσουν μέσα σε μια αγορά. Πολλοί ψάχνουν για τους περιορισμούς σχετικά με μια νέα τεχνολογία, πριν παραδεχτούν τα οφέλη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι στο χέρι των παρόχων τεχνολογίας και των επαγγελματιών του κλάδου να καθησυχάσουν την αγορά και να αναδείξουν τις ευκαιρίες που η νέα τεχνολογία μπορεί να προσφέρει.

Οι αναλογικές κάμερες εξακολουθούν να έχουν ισχυρή παρουσία στις αγορές χαμηλού κόστους, όπου το κύριο μέλημα για την επιλογή της σωστής λύσης είναι η τιμή. Σε αντίθεση, 4K και IP κάμερες οδηγούν τη ζήτηση των πελατών όταν η ποιότητα της εικόνας και η αξιοπιστία είναι η προτεραιότητα.

Μια 4K κάμερα είναι ικανή να καλύψει την ίδια περιοχή που καλύπτουν τέσσερις HD κάμερες, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και απόδοση της επένδυσης.

Η μετάβαση από τις αναλογικές στις HD και 4K δεν θα συμβεί εν μία νυκτί, αλλά η ωρίμανση των τεχνολογιών κάνει πιο θετικούς τους αγοραστές και τους ενθαρρύνει για την αναβάθμιση στο επόμενο επίπεδο της τεχνολογίας.

Ως τεχνολογία παρακολούθησης, το 4K είναι χιλιόμετρα μπροστά από τις αναλογικές κάμερες. Μπορεί να καλύπτει μεγαλύτερες περιοχές με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες μέσα σε μια εικόνα, σε σχέση με τις μέτριες εικόνες με θόρυβο που δημιουργούνται συχνά από τις αναλογικές κάμερες.

Φανταστείτε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που βλέπετε με αναλογική εικόνα. Θα είστε σε θέση να δείτε ένα όχημα με ένα άτομο σε αυτό. Συγκριτικά, μια 4K εικόνα θα αποκαλύψει το μοντέλο του οχήματος, τον αριθμό κυκλοφορίας και θα επιτρέψει την αναγνώριση του ατόμου από το πρόσωπο του.

Οι εφαρμογές και το μέλλον

Οι διαχειριστές ασφαλείας πάντα ζητούν υψηλότερη ανάλυση στις λύσεις, ώστε να εξασφαλίζουν λεπτομερή πλάνα, σαφέστερη αναγνώριση προσώπου και ακριβέστερη ζωντανή παρακολούθηση. Ενώ η επιτήρηση 4K μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές αγορές, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που πραγματικά μπορούν να επωφεληθούν, καθιστώντας πολύ ενδιαφέρουσα την αναβάθμιση της ανάλυσης.

Η επιτήρηση των πόλεων, οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, τα εμπορικά κέντρα και άλλες κρίσιμες περιοχές των πόλεων, πρέπει να παρακολουθούνται με μεγάλη λεπτομέρεια, ιδανικά με κάμερες 4K. Η λεπτομέρεια που παρέχεται από την 4K τεχνολογία επιτρέπει στους επαγγελματίες της ασφάλειας να εντοπίσουν κάθε ύποπτη κίνηση με ακρίβεια, εξαλείφοντας κάθε εικασία για τον εντοπισμό ποιος ή τι είναι το αντικείμενο του ενδιαφέροντος σε ένα συγκεκριμένο χώρο.

Υπάρχει ακόμα το άγχος ότι η υψηλή ανάλυση σημαίνει χαμηλή ευαισθησία. Όμως η πρόοδος της τεχνολογίας πέτυχε υψηλή ευαισθησία και ισχυρή απόδοση εύρους ζώνης, ταυτόχρονα με την καλύτερη ανάλυση. Το 4K είναι εδώ για να μείνει. Η επόμενη λογική εξέλιξη είναι το CCTV να γίνει πλήρως συνεργαζόμενο με άλλα συστήματα, όπως συναγερμοί και έλεγχος πρόσβασης, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει.

Καθώς η τεχνολογία 4K εξελίσσεται για να γίνει πρότυπο, οι χρήστες θα συνεχίσουν να αναζητούν όλο και υψηλότερη ανάλυση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μείνουμε στο 4K, αλλά θα περάσουμε αργότερα σε ακόμα υψηλότερες αναλύσεις. Κάθε επόμενη γενιά τεχνολογιών απεικόνισης θα προσφέρει ακόμα καλύτερη επιτήρηση και βελτίωση της ασφάλειας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.