.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέο σύστημα έξυπνης ελεγχόμενης στάθμευσης



Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με την Intrakat για την εγκατάσταση και λειτουργία Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Tην υπογραφή σύμβασης με την Intrakat για την εγκατάσταση και λειτουργία Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η ένωση εταιρειών Intrakat και Intrasoft International σε συνεργασία με την Park Pal αναλαμβάνουν να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν ένα σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα τριών Δημοτικών Κοινοτήτων (Α’, Γ’, Ε’) του Δήμου Θεσσαλονίκης, και θα απαρτίζεται από 1.987 βραχυχρόνιες θέσεις επισκεπτών και 6.054 αποκλειστικές θέσεις κατοίκων. 

Το συγκεκριμένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αποτελεί την πιο προηγμένη και ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση στην Ευρώπη με online διασύνδεση λειτουργιών - υπηρεσιών – ελέγχου – πληροφόρησης κοινού. Είναι φιλικό προς το χρήστη, πλήρως ηλεκτρονικό (δεν απαιτεί χρήση χαρτιού), με πολλές επιλογές στον τρόπο στάθμευσης (μέσω φωνητικής κλήσης, sms, internet, app, pos) και πολλές δυνατότητες πληρωμής, ενώ επιτρέπει τη χρέωση ανά λεπτό στη στάθμευση με τη χρήση τηλέφωνου (κλήση, sms, app). 

Η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια 5 ετών και αφορά στη διαχείριση του χώρου και τη λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ ο έλεγχος νομιμότητας παραμένει στα αρμόδια όργανα του Δήμου. Η έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να ξεκινήσει σε 5 μήνες.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνέντευξη τύπου, δήλωσε: «Με την έναρξη λειτουργίας του προηγμένου Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί ουσιαστικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων, οι συνθήκες στάθμευσης και η κατάσταση κυκλοφορίας στην πόλη. Το νέο σύστημα ουσιαστικά φέρνει την αλλαγή νοοτροπίας στη στάθμευση και άρα στη χρήση του ΙΧ μας». Ο κ. Μπουτάρης κατέληξε λέγοντας ότι «ο Δήμος θα κινηθεί στην κατεύθυνση χαρακτηρισμού των εσόδων του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης ως ανταποδοτικών, που θα διοχετεύονται μόνο για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού.»

Εκ μέρους της Intrakat, ο Γενικός Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Καλλής τόνισε: «Είναι τιμή για εμάς που συνεργαζόμαστε με το Δήμο Θεσσαλονίκης, έναν Δήμο που υιοθετεί την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών του και προσβλέπει στη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη. Είμαστε σίγουροι ότι οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες θα αγκαλιάσουν τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες των περιοχών εφαρμογής του νέου έργου ελεγχόμενης στάθμευσης. Είναι ένα έργο που θα συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφορίας, στην αποσυμφόρηση της «καρδιάς» της πόλης και θα καταστήσει πιο εύκολη και λειτουργική τη στάθμευση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου».
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.