.

Huawei: Παρουσίασε την πρότασή της για τις “έξυπνες πόλεις”


Η Huawei ανακοίνωσε τη στρατηγική της και δημοσιοποίησε τις νέες τεχνολογίες που πρόκειται να εφαρμόσει, κατά τη διάρκεια του “Smart City” Forum & Expo που έλαβε χώρα στο Μουσείο Γουλανδρή, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.

Ο πυρήνας της στρατηγικής της επικεντρώνεται στην παροχή νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με παγκόσμιους εταίρους και οι οποίες θα επιτρέψει σε ιδιωτικούς και κυβερνητικούς φορείς να παρέχουν προηγμένες υπηρεσίες με επίκεντρο τον πολίτη, εμπλουτίζοντας την ανθρώπινη ζωή και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία βιώσιμων κοινοτήτων.

Στο “Smart City” Forum, η Huawei παρουσίασε καινοτόμες λύσεις, βασισμένες στο Internet of Things, στο Cloud και στα Big Data. Λύσεις σχεδιασμένες για να επιταχύνουν την ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων: κέντρα ελέγχου και διαχείρισης, συστήματα φωτισμού και στάθμευσης, έξυπνοι μετρητές, καθώς και σύνθετες λύσεις για δημόσιες υπηρεσίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα..

Μαζί με το “Smart City Expo”, η Huawei πραγματοποίησε το “Smart City” Forum, στο οποίο παρευρέθησαν περίπου 200 στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και διευθυντές Πληροφορικής), εκπρόσωποι κυβερνητικών και ακαδημαϊκών φορέων, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, οι οποίοι μοιράστηκαν τις απόψεις τους σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση για την οικοδόμηση έξυπνων πόλεων που υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, συγκαταλέγεται και ο Κινέζος Πρέσβης Zou Xiaoli ο οποίος υποδέχθηκε τους συνέδρους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι έχουν διευρυνθεί σημαντικά οι προοπτικές για επενδυτικές συνεργασίες μεταξύ Κίνας και Ελλάδας στους τομείς των μεταφορικών υποδομών, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοοικονομικών, των ακινήτων και του τουρισμού. Τόνισε επίσης ότι η εκδήλωση Huawei Smart City “εκπέμπει ένα σημαντικότατο μήνυμα: πρέπει να έχουμε πίστη στην καινοτομία, στη συνεργασία και σε ένα καλύτερο μέλλον”!

Ο Tony Bao, General Manager της Huawei στην Ελλάδα και την Κύπρο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε: “Όλοι γνωρίζουμε ότι η πόλη είναι ένα πολύπλοκο μέγα-σύστημα. Υπάρχουν πολλά εμπόδια και σιλό πληροφοριών μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή, κάτω από την ομπρέλα των «έξυπνων πόλεων», υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, όπως την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας, την εκπαίδευση από απόσταση, τα έξυπνα δίκτυα, τις ευφυείς μεταφορές, και τις ασφαλείς πόλεις. Η έξυπνη πόλη θα πρέπει να είναι σαν ένα ανθρώπινο ον, που μεγαλώνει οργανικά. Είτε με τη λογική ενός κεντρικού σχεδιασμού που αναπτύσσεται από πάνω προς τα κάτω, είτε με τη λογική της συνένωσης επιμέρους υπο-συστημάτων, απαιτείται μια ανοικτή πλατφόρμα επί της οποίας θα αναπτυχθεί ένα ισχυρό και συνεχώς εξελισσόμενο οικοσύστημα έξυπνων εφαρμογών”.

Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της Huawei στην Ελλάδα και στις σχετικές με τα Smart Cities εξελίξεις στη χώρα μας. “Αυτή τη στιγμή, όλο και περισσότεροι Έλληνες επωφελούνται από τις ανέσεις που προσφέρονται από τις ICT λύσεις και τα προϊόντα της Huawei. Με κορυφαίες τεχνολογίες που συνδυάζονται με τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές, η Huawei έχει δεσμευτεί να προωθήσει την ανάπτυξη αυτής της ανοιχτής πλατφόρμας και των οικοσυστημάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο. Γι’ αυτό, λοιπόν, υποδεχόμαστε συμβουλευτικές εταιρείες, ολοκληρωτές συστημάτων, ISVs, φορείς που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων και θα εξελιχθούν μαζί στο οικοσύστημα, παρέχοντας λύσεις και αξία σε δημάρχους, διαχειριστές της πόλης, και σε τελική ανάλυση δίνοντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες της Ελλάδας. Τέλος, θα ήθελα να πω, ότι το Smart City δεν σημαίνει έργο, είναι μια διαδικασία, είναι μια εξέλιξη.”.

H Huawei έχει δεσμευτεί για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών της πόλης που θα ενημερώσουν καλύτερα τον αστικό σχεδιασμό, την παροχή προηγμένων υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, καθώς και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών εκπαίδευσης, μεταφορών, υγείας, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, προστασίας περιβάλλοντος κ.α. Οι καινοτόμες λύσεις Smart City της Huawei έχουν αναπτυχθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις και 40 χώρες. Για την ενίσχυση της έξυπνης συνεργασίας και της ανάπτυξης των πόλεων, η Huawei έχει δημιουργήσει 7 Open Labs σε όλο τον κόσμο.

Το καθένα από αυτά αποτελείται από κέντρα επαλήθευσης, υποστήριξης ISV, καινοτομίας, και κέντρα εμπειρίας. Τα στελέχη της Huawei διατηρούν επίσης την ακλόνητη δέσμευση τους για την συνέχιση της συνεργασίας τους με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά τους στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παράδοση ασφαλών τεχνολογικών προϊόντων. Μέσα από ανοικτές πλατφόρμες και οικοσυστήματα Smart City, η Huawei αναπτύσσει από κοινού ολιστικές λύσεις για τις Έξυπνες Πόλεις, σε συνεργασία με κορυφαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.