.

Η Kaspersky Lab κοιτάζει πέρα από τον ορίζοντα με το πρόγραμμα «Γη 2050»


H Kaspersky Lab ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «Γη 2050», μια ιστοσελίδα που συγκεντρώνει προβλέψεις για κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις για τα επόμενα 30 χρόνια. Η Kaspersky Lab έχει συνεργαστεί με μελλοντολόγους όπως ο Ian Pearson, έχει προσθέσει το όραμα για το μέλλον των δικών της ερευνητών και έχει μιλήσει με καλλιτέχνες και επιστήμονες με σκοπό να αναπτύξει μια ρεαλιστική άποψη για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν το δικό τους όραμα για το μέλλον, μελετώντας πάνω από 200 προβλέψεις, ενώ καλούνται επίσης να υποβάλλουν και τα δικά τους οράματα έτσι ώστε να προστεθούν στην ιστοσελίδα. 

Η Kaspersky Lab επιθυμεί να κατανοήσει πώς θα φαίνεται ο κόσμος στο σχετικά εγγύς μέλλον με στόχο να κατανοήσει καλύτερα τις προκλήσεις που θα φέρει ένα τέτοιο μέλλον. Αν όλες οι ζωές μας είναι ψηφιοποιημένες, πώς χειριζόμαστε την προστασία της ιδιωτικής ζωής; Αν οι άνθρωποι έχουν όλες τις συσκευές τους εμφυτευμένες στο εσωτερικό τους και τα δεδομένα τους στο cloud, πώς θα προστατεύσουμε τα δεδομένα; Και πολύ συγκεκριμένα για την Kaspersky Lab: αν δεν υπάρχουν τερματικά σημεία πια, η βιομηχανία κινείται πιο γρήγορα για να παρέχει λύσεις ασφάλειας που θα προσαρμόζονται στις συνθήκες που υιοθετούν οι πελάτες, ασχέτως από το ποια συσκευή χρησιμοποιούν; 


Ο Andrey Lavrentyev, Head of Technology Research Department της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Όλες οι προβλέψεις που μπορείτε να βρείτε στο «Γη 2050» θα μπορούσαν να αποτελούν πραγματικότητα σε μόλις δύο δεκαετίες. Το «Γη 2050» δεν είναι μόνο μια δημιουργική άσκηση για εμάς. Για τα τελευταία 20 χρόνια, οι ειδικοί της Kaspersky Lab αγωνίζονται με το ψηφιακό έγκλημα και έχουν δει τις απειλές να εξελίσσονται σε αυτό το διάστημα. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και - σε πολλές περιπτώσεις - να ενθαρρύνουν τους χρήστες να ασχοληθούν πιο σχολαστικά με την ασφάλεια των τεχνολογιών του μέλλοντος. Παρά το γεγονός ότι οι εφευρέσεις θα μπορούσαν να είναι εκπληκτικές - όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, οι έξυπνες υποδομές και η δυνατότητα κοινής χρήσης ιατρικών δεδομένων μεταξύ γιατρών παγκοσμίως - μπορούν ακόμα να προκαλέσουν προβλήματα. Κάθε ένα από αυτά φέρνει έναν ολόκληρο νέο κόσμο ευκαιριών προς εκμετάλλευση για τους ψηφιακούς εγκληματίες» 


Τη δεδομένη στιγμή, το «Γη 2050» περιλαμβάνει προβλέψεις για 80 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε από αυτές τις πόλεις και οι προβλέψεις θα εμφανιστούν στο επάνω μέρος του χάρτη. Η ιστοσελίδα χωρίζεται σε τρεις χρονικές κατηγορίες: 2030, 2040 και 2050, με την κάθε μία από αυτές να περιέχει προβλέψεις από ανθρώπους που είναι αναγνωρισμένοι ειδικοί στους τομείς τους. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν τις σκέψεις του Ian Pearson και διαφόρων ειδικών της Kaspersky Lab για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. 


Το φόρουμ δεν περιορίζεται σε γραπτές προβλέψεις. Το «Γη 2050» περιλαμβάνει επίσης 12 πανοράματα πόλεων, όπως η Βαρκελώνη και η Σαγκάη, με δυνατότητα προβολής VR, καθώς και εικόνες διαφόρων αντικειμένων από το μέλλον. Οι χρήστες μπορούν να ρίξουν μια ματιά 360º στο πώς θα μπορούσαν να λειτουργούν οι πόλεις στο μέλλον. Θα είμαστε σε θέση να προσαρμόσουμε την εμφάνιση του κάθε ατόμου που θα βλέπουμε στο δρόμο; Θα έχουμε εφεύρει ένα φόρεμα που θα αλλάζει το στυλ του; Είναι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς το μέλλον των επιχειρήσεων ταξί στις «έξυπνες» πόλεις; Θα βλέπουμε διαφημίσεις ενώ κοιμόμαστε; Αυτές οι ερωτήσεις είναι μόνο μια γεύση από το είδος των πληροφοριών που θα μπορεί ο χρήστης να βρει στην ιστοσελίδα.

Η ειδική φόρμα σχολίων επιτρέπει στους επισκέπτες να προσθέτουν τις δικές τους ιδέες στο portal. Αυτές θα δημοσιευθούν από τη στιγμή που έχουν περάσει από επανεξέταση της συντακτικής ομάδας. Οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν τις υπάρχουσες προβλέψεις, αλλά και να συμβάλουν με τις δικές τους. Το νέο περιεχόμενο από τους ειδικούς και οι προβλέψεις που κατατίθενται από διαφορετικές πηγές, θα εμφανίζονται συχνά στην ιστοσελίδα. «Παρόλα αυτά, ελπίζουμε να δούμε πολλά περισσότερα ονόματα στην ιστοσελίδα και ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να μας στείλουν τις πιο τρελές ιδέες τους για το πώς μπορείς να μοιάζει το μέλλον», σχολίασε ο Andrey Lavrentyev.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.