.

Οlympia Electronics: Επεκτείνει τις δραστηριότητες της στη ναυτιλία



Δυναμικά στην αγορά της ναυτιλίας εισέρχεται η Οlympia Electronics A.E. με ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά συστήματα πυρανίχνευσης για πλοία όπως επίσης με συστήματα φωτισμού ασφαλείας, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αρχίζει την υλοποίηση επένδυσης 3 εκατ. ευρώ για την επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων κατά 5.500 τ.μ. και την προμήθεια ρομποτικού εξοπλισμού.

Για την είσοδο της Olympia Electronics στην ναυτιλιακή αγορά μίλησε στη Voria.gr o πρόεδρος της εταιρείας και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς, με αφορμή των συμμετοχή της Εταιρείας, για πρώτη φορά, στην έκθεση "Seatrade Cruise Global 2017".

"Παράγουμε για την διεθνή αγορά και στοχεύουμε στην εξυπηρέτηση δυναμικών κλάδων. Το κάναμε με την τουριστική βιομηχανία και ειδικότερα με τον ξενοδοχειακό κλάδο. Τώρα πλέον επιχειρούμε να επεκταθούμε στον κλάδο της ναυτιλίας, έχοντας εξασφαλίσει την πιστοποίηση των προϊόντων μας από τον διεθνή νηογνώμονα Lloyd's και παράλληλα μετέχοντας στο cluster των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO)".

Η Olympia Electronics, μία εξαγωγική βιομηχανία που συνεχίζει να επενδύει παρά τις δύσκολες συνθήκες στο παραγωγικό συγκρότημα της στην Πιερία, "κυνηγάει" την ναυτιλιακή αγορά και προβλέπει ότι το 2017 οι πωλήσεις της για πλοία που "κτίζονται", κρουαζιερόπλοια αλλά και εμπορικά, θα "πιάσουν" άνετα τις 500.000 ευρώ και την επόμενη χρονιά θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Σημειώνεται ότι από τα τρία προϊόντα που παράγει η Olympia Electronics, τα δύο εξάγονται κι' αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζει να αναπτύσσεται πάνω σε υγιείς βάσεις. Συγκεκριμένα το 2016 οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 15,667 εκατ. ευρώ, έναντι 14,264 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο(+9,84%). Τα προ φόρων αποτελέσματα ήταν θετικά και ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων 2,092 εκατ. ευρώ του 2015 (+38,60%). Τα ΕΒΙΤDA το 2016 ήταν 3,2 εκατ. ευρω, αυξημένα κατά 15,72% έναντι των 2,765 της προηγούμενης εταιρικής χρήσης. 

Η ανάπτυξη φέρνει επενδύσεις και, αυτές με την σειρά τους, ανάπτυξη. Το νέο επενδυτικό, που θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια ως επί το πλείστον, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 12-15 μηνών, το αργότατο ως το τέλος του 2018. Στο επενδυτικό αυτό πακέτο των 3 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται και η απόκτηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην Κάντζα Αττικής.

"Η ναυτιλία, η μεγαλύτερη «παραδοσιακά» δύναμη της χώρας μας, αποτελεί πρόκληση για την Olympia Electronics, εντός των συνόρων αλλά και εκτός αυτών, σε όλη την υφήλιο. Mετείχαμε σε εκθέσεις ναυτιλιακές στη Σαγκάη, στη Σεούλ, στο Αμβούργο, πιο πρόσφατα στη Seatrade Cruise Global στο Μαϊάμι, ενώ θα είμαστε παρόντες και στην SEA Asia της Σιγκαπούρης, 25- 27 Απριλίου".

H Olympia Electronics από το 1979 παράγει καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Απασχολεί 175 εργαζόμενους με το 10% του ανθρώπινου δυναμικού στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) και έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.