.

Proactive Technology. Αποτροπή εγκλήματος πριν καν συμβεί


Η Proactive τεχνολογία σχεδιάστηκε με βάση την ανθρώπινη λογική και ναι, με αυτή την τεχνολογία μπορείτε να σταματήσετε το έγκλημα πριν καν συμβεί. Τι ακριβώς όμως εννοούμε όταν λέμε «αποτροπή του εγκλήματος πριν καν συμβεί»; 

Τα παραδοσιακά συστήματα συναγερμού και Retrospective καμερών, ειδοποιούν αφού γίνει η παραβίαση στο χώρο και τότε είναι ήδη πολύ αργά. Η κλοπή ή η παραβίαση έχει συμβεί. Ακόμα και αν ο διαρρήκτης δεν προλάβει να απομακρυνθεί με κάποιο κλοπιμαίο, η ζημιά στην παραβιασμένη πόρτα ή παράθυρο έχει συμβεί. Και το χειρότερο είναι το έντονο μετατραυματικό στρες που βιώνει το θύμα μίας διάρρηξης.

Αυτό που επιτυγχάνει η Proactive τεχνολογία είναι να προλάβει τη διάρρηξη πριν συμβεί. Αποτρέπει τον εισβολέα, πριν καν πλησιάσει στην ελεγχόμενη περιοχή. Σχεδιάστηκε λοιπόν με βάση την ανθρώπινη λογική και προσφέρει τη δυνατότητα ανίχνευσης της παρουσίας υπόπτου ατόμου πριν προλάβει να ενεργήσει κακόβουλα.

Πώς λειτουργεί η Proactive Τεχνολογία:

Τοποθετούνται έξυπνες κάμερες που περιέχουν εξελιγμένο λογισμικό ανάλυσης εικόνας. Είναι σε λειτουργία, καταγράφοντας και αναλύοντας αδιάκοπα όλες τις κινήσεις στον ελεγχόμενο χώρο. Μόλις γίνει οποιαδήποτε κίνηση, το λογισμικό την αναλύει σε πραγματικό χρόνο ανιχνεύοντας αυτό που είναι συναγερμός, αναγνωρίζοντας ανθρώπους, ζώα, σκιές, δέντρα, βροχή, εκμηδενίζοντας έτσι τις οποιεσδήποτε λανθασμένες ανιχνεύσεις.

Αμέσως, αποστέλλει το βίντεο στο κινητό τηλέφωνο ή σε όποια έξυπνη προσωπική συσκευή επιλέξει ο χρήστης, στο κέντρο διαχείρισης σημάτων της εταιρείας ασφαλείας, στον φύλακα ασφαλείας ή οπουδήποτε έχει προκαθοριστεί.

Στη συνέχεια γίνεται αξιολόγηση του περιστατικού από τον παραλήπτη της ειδοποίησης, ο οποίος καλείται άμεσα να κρίνει αν αυτό που βλέπει στο ζωντανό βίντεο είναι πράγματι συναγερμός ή όχι.

Αν το επιθυμεί ο χρήστης, μπορεί να μιλήσει σε πραγματικό χρόνο από το κινητό τηλέφωνο, αλλά και ο χειριστής του Κέντρου Λήψης Σημάτων με τον ύποπτο, μέσω μεγαφώνων που είναι συνδεδεμένα στις κάμερες αποτρέποντας την παραβίαση ή αν κριθεί απαραίτητο να ειδοποιηθεί η αστυνομία για να παρέμβει άμεσα. Έτσι, καλώντας τον να απομακρυνθεί άμεσα, ο εισβολέας τρέπεται σε φυγή πριν προλάβει να προβεί σε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια εις βάρος του υποστατικού. 

Τα Πλεονεκτήματα της Proactive Τεχνολογίας:

Το εξελιγμένο αυτό σύστημα ανιχνεύει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα και ενημερώνει αμέσως τα υπεύθυνα άτομα την ίδια ώρα που συμβαίνει η παραβίαση, στέλνοντας βίντεο ταυτόχρονα στον ιδιοκτήτη, στον υπεύθυνο ασφαλείας, στο κέντρο διαχείρισης σημάτων ή ενημερώνοντας άμεσα την αστυνομία. Έτσι, ο παραλήπτης του video, βλέπει ο ίδιος την εικόνα με το περιστατικό την ώρα που συμβαίνει, με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώνει ή να απορρίπτει άμεσα τον συναγερμό. Αντικαθιστά την ανάγκη επιτήρησης από φρουρούς ασφαλείας με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση στο κόστος ασφάλειας. Επιπρόσθετα, προσφέρει τη δυνατότητα συνομιλίας με τον ύποπτο σε πραγματικό χρόνο μέσω εγκατεστημένων μεγαφώνων, ακόμα και από το κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη. Εκμηδενίζει τον λανθασμένο συναγερμό, λόγω της ικανότητας του να διαχωρίζει άνθρωπο, ζώο, σκιά και όχημα. Η αξιολόγηση της ύποπτης κίνησης γίνεται σε ευκρίνεια High Definition, αλλά λειτουργεί και με αναλογικές κάμερες, άρα δεν χρειάζεται αντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων.

Οι Proactive λύσεις της Avigilon

Η KRYPTO SECURITY, πρωτοπόρος στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας, προσφέρει αξιόπιστες Proactive λύσεις της Avigilon. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία αυτή ονομάζεται Self- Learning Video Analytics και είναι ένα βραβευμένο σύστημα με μοναδικά πλεονεκτήματα που το καθιστούν στα κορυφαία του κόσμου. Βασίζεται στην παγκόσμια πατέντα λογισμικού ανάλυσης video, το οποίο αναλύει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα των καμερών ασφαλείας. Έτσι, μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα τον κίνδυνο και να αποτρέψει την παραβίαση πριν συμβεί. Η τεχνολογία αυτή είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική λειτουργία του Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (CCTV), διότι αλλάζει τον τρόπο χρήσης του. Πώς γίνεται αυτό;

Πλέον δεν βλέπουμε μόνο τι έχει ήδη συμβεί μελετώντας το καταγεγραμμένο υλικό. Αντίθετα, έχουμε κυριολεκτικά άμεση ενημέρωση και εικόνα την ίδια στιγμή που κάποιος προσπαθεί να παραβιάσει τον χώρο μας και έτσι το προλαβαίνουμε πριν συμβεί! Ακόμη, η τεχνολογία Self - Learning Video Analytics έχει τη δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης όσον αφορά τον αριθμό και την ποιότητα ανάλυσης εικόνας των καμερών ασφαλείας. Έτσι, το συγκεκριμένο σύστημα είναι ιδανικό τόσο για οικίες στις οποίες είναι επιθυμητό το υψηλό επίπεδο ασφαλείας, όσο και για επιχειρήσεις μικρού, αλλά και μεγάλου μεγέθους. Η τεχνολογία Self - Learning Video Analytics έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από πολλούς ιδιώτες και οργανισμούς και έχει καταφέρει να αποτρέψει σε πολλές περιπτώσεις κακόβουλες ενέργειες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε καταγεγραμμένο οπτικοακουστικό υλικό πραγματικά περιστατικά αποτροπής του εγκλήματος στο krypto-security.com/Gr/actual-cases. 

Επιπρόσθετα, η KRYPTO SECURITY, προσφέρει ακόμα ένα καινοτόμο τεχνολογικά προϊόν της Avigilon που ονομάζεται Appearance Search. Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία αυτή μπορεί να αναγνωρίσει άτομα, οχήματα ή οτιδήποτε άλλο έχει κινηθεί στον χώρο ενός υποστατικού ή ακόμα και ενός μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος και μπορεί να δώσει στον ιδιοκτήτη πλήρη αναφορά για οποιεσδήποτε ύποπτες κινήσεις.

Αν για παράδειγμα άφησε κάποιος μια τσάντα κάπου και χρειαστεί έλεγχος για το αν η τσάντα είναι ύποπτη ή αν απλά κάποιος την ξέχασε, ποιος την άφησε και ακόμη, πού κινήθηκε στον χώρο ούτως ώστε να τον εντοπίσετε. Η προηγμένη τεχνολογία Appearance Search της Avigilon, βελτιστοποιεί τους χρόνους εντοπισμού των κινήσεων ενός ατόμου σε ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται ή βρισκόταν. Η τεχνολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα έρευνας σε άμεσο χρόνο ποιος βρισκόταν στο σημείο του ενδιαφέροντος, από πού πέρασε για να βρεθεί εκεί και πού κινήθηκε στη συνέχεια. Με ακρίβεια και προσφέροντας την απόλυτη εξοικονόμηση χρόνου, το σύστημα εντοπίζει στο καταγεγραμμένο υλικό όλων των καμερών ασφαλείας που μπορεί να είναι 100αδες σε αριθμό, τις κινήσεις του υπόπτου και παραδίδει ένα μόνο αρχείο με το ζητούμενο υλικό. Και όλα αυτά μέσα σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα.

Μάθετε περισσότερα στο krypto-security.com

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.