.

Schneider Electric: Νέα πλατφόρμα EcoStruxure



Η Schneider Electric παρουσίασε τη νέα γενιά της αρχιτεκτονικής EcoStruxure και της αντίστοιχης πλατφόρμας, η οποία επιτρέπει την παροχή λύσεων ΙοΤ για εφαρμογές κτιριακών αυτοματισμών, δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και data centers Ανοικτής αρχιτεκτονικής, με μεγάλες δυνατότητες επέκτασης και διαλειτουργικότητας, η νέα βελτιωμένη γενιά EcoStruxure εξασφαλίζει τη σύνδεση των τριών βασικών επιπέδων (core layers) της τεχνολογίας Schneider Electric, ξεκινώντας από τις συνδεδεμένες συσκευές και τον έλεγχο των συσκευών, και φτάνοντας μέχρι τις εφαρμογές, την ανάλυση δεδομένων (analytics) και την υποστήριξη υπηρεσιών. Η νέα αυτή γενιά EcoStruxure προσφέρει ακόμη υψηλότερη ασφάλεια και αξιοπιστία, μεγαλύτερη αποδοτικότητα, καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης για κάθε λειτουργία που βασίζεται σε τεχνολογίες ΙοΤ (IoT-enabled operations).

Ως μέρος αυτής της κυκλοφορίας, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την καθιέρωση μίας νέας κοινότητας ομάδων ηγετών στον τομέα της τεχνολογίας, για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που αποκομίζουν οι πελάτες της από τη λειτουργία ενός IoT οικοσυστήματος.

Καινοτομία σε κάθε επίπεδο: Τεχνολογία και Consortium Συνεργασιών

Οι καταξιωμένες εταιρείες τεχνολογίας που επιτρέπουν τη δημιουργία της επόμενης γενιάς των EcoStruxure περιλαμβάνονται παρακάτω:
  1. Microsoft: Η Schneider Electric αξιοποιεί την cloud πλατφόρμα της Microsoft Azure για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, εφαρμογών και των analytics της. Το Azure αποτελεί την cloud ‘ραχοκοκαλιά’ για το EcoStruxure, διευκολύνοντας την ανάπτυξη της τεχνολογίας για την πλατφόρμα. «Η Schneider Electric εξαρτάται από την IoT τεχνολογία της Microsoft Azure για την αναβάθμιση λύσεων cloud του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και για την παροχή υβριδικών λύσεων cloud», δήλωσε ο Sam George, Director, Microsoft Azure IoT, Microsoft Corp. «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε από κοινού για να προσφέρουμε νέες ψηφιακές υπηρεσίες που αξιοποιούν την τεράστια εμπειρία μας στον τομέα αυτό σε στοχευμένες αγορές. Μία τέτοια ψηφιακή υπηρεσία, είναι το Conext 2 Advisor, μια ασφαλής λύση παρακολούθησης και ελέγχου για τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας, και προσφέρεται ως cloud-based υπηρεσία από την Azure, προσβάσιμη από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή κινητή συσκευή».
  2. Intel: Η Schneider Electric αξιοποιεί τις smart Field Programmable Gateway Arrays (FPGA) συσκευές της Intel για να τροφοδοτήσει τους αισθητήρες και τις συσκευές, τα δίκτυα και τις λύσεις cloud. Το FPGAs της Intel ενισχύει την απόδοση, τη δύναμη και την ευελιξία της αρχιτεκτονικής EcoStruxure ενεργοποιώντας εξυπνότερες λειτουργίες.
Νέες συνεργασίες επίσης προκύπτουν συνεχώς με εξειδικευμένους παρόχους τεχνολογίας, όπως η Zuora και άλλους ηγέτες της βιομηχανίας παγκοσμίως, όπως η πρόσφατη ανακοίνωση για τη συνεργασία της εταιρείας με την Panasonic, που επιτρέπουν την περαιτέρω προσφορά νέων τεχνολογιών, νέων υπηρεσιών, νέων επιχειρηματικών μοντέλων, με προσανατολισμό στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες.

Η Schneider Electric είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Industrial Internet Consortium και Thread Group, όπου συνεργάζεται με κορυφαίους οργανισμούς για να επιταχύνουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη των αρχιτεκτονικών IoT λύσεων και τα πρότυπα για τη βιομηχανία επαγγελματικού και οικιακού αυτοματισμού.

Καινοτομία σε κάθε επίπεδο: ένα οικοσύστημα προγραμματιστών

Η εταιρεία επίσης προχωρά στην περαιτέρω θέσπιση της καινοτόμου κοινότητας της εκάστοτε αγοράς. Κάθε κοινότητα περιλαμβάνει ανοικτή πρόσβαση για ένα οικοσύστημα προγραμματιστών και επιστημονικών αναλυτών, καθώς και προμηθευτές υλικού και παρόχους υπηρεσιών για να δημιουργήσουν ή να συνδημιουργήσουν λύσεις και εφαρμογές για το EcoStruxure. Αυτές οι κοινότητες περιλαμβάνουν στο χαρτοφυλάκιό τους εταιρείες που συμμετέχουν στο Silicon Valley Innovation Program της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Planet Ecosystem, Digital Lumens και OhmConnect που έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν τις IoT λύσεις τους στην αρχιτεκτονική και την πλατφόρμα του EcoStruxure.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.