.

Η βιομηχανική δολιοφθορά η πιθανότερη αιτία επιθέσεων DDosΔιαδικτυακές «συρράξεις» καταγράφονται τον τελευταίο καιρό στο παγκόσμιο επιχειρηματικό πεδίο με τις εταιρείες να θεωρούν πιθανότερους ενόχους τους ανταγωνιστές απ' ότι τους ψηφιακούς εγκληματίες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International, περισσότερες από δύο στις πέντε επιχειρήσεις (43%), οι οποίες είχαν πέσει θύμα επίθεσης DDoS (distributed denial of service) στο σύστημα Πληροφορικής τους, πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οι ανταγωνιστές τους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις θεωρούνται οι πιο πιθανοί ένοχοι σε σύγκριση με τους ψηφιακούς εγκληματίες, οι οποίοι αναφέρονται ως ύποπτοι από λιγότερα από δύο στα πέντε (38%) θύματα.

Τα αποτελέσματα της έρευνα με τίτλο «2016 IT Security Risks», καταδεικνύουν ότι η βιομηχανική δολιοφθορά θεωρείται η πιο πιθανή αιτία πίσω από μια επίθεση DDoS, βρίσκεται σε ακόμα υψηλότερη κατάταξη κι από την πολιτική συνωμοσία και τις προσωπικές βεντέτες σε βάρος μιας επιχείρησης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως μόνο ένα στα πέντε θύματα επίθεσης (20%) κατηγόρησε ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς μυστικών υπηρεσιών, ενώ αντίστοιχο ποσοστό της τάξης του 21% υποψιάζεται δυσαρεστημένους πρώην υπαλλήλους.

Η βιομηχανική δολιοφθορά η πιθανότερη αιτία επιθέσεων σε Ασία και Ειρηνικό

Κατά την αξιολόγηση της συνολικής εικόνας, περισσότερα από τα μισά (56%) θύματα επιθέσεων DDoS στην Ασία και τον Ειρηνικό κατηγορούν τους ανταγωνιστές τους, και πάνω από το ένα τέταρτο κατηγορεί ξένες κυβερνήσεις (28%). Εξίσου υψηλή θέση καταλαμβάνουν οι προσωπικές βεντέτες για τη συγκεκριμένη περιοχή αφού ένας στους τρεις εργοδότες - ποσοστό 33%- κατηγορεί πρώην μέλη του προσωπικού του. Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο (37%) των επιχειρήσεων στη Δυτική Ευρώπη υποψιάζεται βρώμικο παιχνίδι από τους ανταγωνιστές του, ενώ μόνο το ένα πέμπτο (17%) κατηγορεί ξένες κυβερνήσεις.

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά ανάλογα με το μέγεθος των επιχειρήσεων, οι μικρές επιχειρήσεις είναι πιθανότερο να υποπτεύονται τους ανταγωνιστές τους όταν βιώνουν την εμπειρία μίας επίθεσης DDoS. Το 48% των εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων θεωρεί πως αυτή είναι η πραγματικότητα, σε σύγκριση με μόλις το 36% των μεγάλων επιχειρήσεων. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιριών θεωρούν ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν πρώην υπάλληλοι και ξένες κυβερνήσεις.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι επιχειρήσεις νιώθουν ότι τα πληροφοριακά τους συστήματα και τα προσωπικά τους δεδομένα βρίσκονται υπό πολιορκία από όλες τις πλευρές» αναφέρει ο Kirill Ilganaev, Head of Kaspersky DDoS Protection της Kaspersky Lab. «Με τις επιθέσεις DDoS να είναι τόσο συχνές και ισχυρές, πολλοί υποψιάζονται ότι πίσω από αυτές κρύβονται οι ανταγωνιστές, ψάχνοντας τρόπους να θέσουν τους αντιπάλους τους εκτός δράσης και σαν αποτέλεσμα να κλέψουν τους πελάτες τους. Με αυτές τις ύπουλες τακτικές συνεχώς να αυξάνονται, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τις επιχειρήσεις να προστατεύονται και να μένουν αδιαπέραστες από πιθανές επιθέσεις, ώστε να καταφέρουν να μείνουν στο παιχνίδι».

Για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τις επιθέσεις DDoS - ανεξάρτητα από την προέλευσή τους – το Kaspersky DDoS Protection παρέχει μία ολοκληρωμένη, ενοποιημένη λύση που περιέχει οτιδήποτε χρειάζεται μία επιχείρηση ώστε να ελαχιστοποιήσει την απειλή των επιθέσεων DDoS. Η λύση αυτή επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται ομαλά από τη στιγμή που προστατεύονται από τις πιο πολύπλοκες και υψηλής έντασης επιθέσεις. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.