.

Devolo GigaGate: Δικτύωση με ταχύτητες Gigabit



Πολλές προσπάθειες έχουν γίνει για να βελτιωθεί και να επεκταθεί το Wi-Fi εντός του σπιτιού ή του γραφείου. Το GigaGate της Devolo είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αφού εστιάζει στην απευθείας ασύρματη και ταχύτατη επικοινωνία μεταξύ του router και των δικτυακών συσκευών μας. Πρόκειται για ένα Wi-Fi bridge το οποίο αξιοποιεί μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες εξασφαλίζοντας πολύ μεγάλη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων.

Το GigaGate είναι ένα ασύρματο bridge, το οποίο αποτελείται από δύο τμήματα, τη βάση που συνδέεται επάνω στο router μέσω Ethernet και τον δορυφόρο. Η βάση επικοινωνεί μέσω Wi-Fi με τον δορυφόρο ο οποίος με τη σειρά του τοποθετείται σε όποιο σημείο θέλουμε να φτάσει το σήμα του Internet. Η βάση διαθέτει το δικό της Wi-Fi access point, καθώς και θύρες Ethernet για να συνδεθούν επάνω της είτε ασύρματα, είτε ενσύρματα οι διάφορες δικτυακές συσκευές.

Η όλη ιδέα έχει να κάνει με την ταχύτητα μετάδοσης μεταξύ δορυφόρου και βάσης. Έτσι, οι δύο συσκευές GigaGate δημιουργούν άμεσα τέσσερις ασύρματες συνδέσεις 802.11ac των 5 GHz με τη χρήση αυτοσυντονιζόμενων κεραιών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μεγιστοποιεί το εύρος ζώνης μεταξύ βάσης και δορυφόρου με αποτέλεσμα ο ασύρματος ρυθμός μετάδοσης δεδομένων μεταξύ των δυο σημείων να μπορεί να φτάσει (θεωρητικά) έως και τα 2 Gbps σε πραγματικό χρόνο. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ότι μπορεί να επιτευχθεί ασύρματο 4K streaming απρόσκοπτα.



Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το devolo GigaGate εστιάζει στην ταχύτητα. Η μπάντα των 5 GHz είναι αποκλειστικά δεσμευμένη στην επικοινωνία μεταξύ βάσης και δορυφόρου χωρίς να μπορεί κάποια άλλη συσκευή να «υποκλέψει» μέρος του bandwidth καθυστερώντας την ταχύτητα μετάδοσης.

Οι συσκευές με μεγάλες απαιτήσεις σε bandwidth όπως κονσόλες, smart TVs, δικτυακοί δίσκοι NAS, μπορούν να συνδεθούν στο δορυφόρο μέσω Ethernet, ενώ laptops, tablets και smartphones μέσω Wi-Fi.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο δορυφόρος του Devolo GigaGate μεγιστοποιεί τις επιλογές σύνδεσης, αφού διαθέτει μία θύρα high-speed Gigabit 1Gbps, τέσσερις 4x fast Ethernet multimedia 100Mbps θύρες access point 802.11n. Ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία 4×4 Quantenna για μια εστιασμένη και υψηλής απόδοσης point-to-point σύνδεση, (με δυνατότητα χρήσης 5 GHz bandwidth όπως προαναφέραμε), ενώ από πλευράς ασφάλειας στηρίζεται στην τεχνολογία κρυπτογράφησης AES.

Μάλιστα, σε πλήρη επέκταση, το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει έως και 8 δορυφόρους. Το starter kit που δοκιμάσαμε αποτελείται από μία βάση και έναν δορυφόρο, ωστόσο ο χρήστης μπορεί να προμηθευθεί περισσότερους δορυφόρους για να επεκτείνει την ασύρματη συνδεσιμότητα σε άλλα σημεία.

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του Devolo GigaGate είναι πολύ εύκολη και το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να συνδέσει τη βάση στον ADSL router και τον δορυφόρο σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο του χώρου. Επάνω στο δορυφόρο συνδέονται είτε με Ethernet, είτε ασύρματα οι συσκευές που θέλουμε και αυτό είναι όλο. Ούτε apps, ούτε ρυθμίσεις, ούτε καν pairing. Οι δύο συσκευές συνδέονται αυτόματα και το σύστημα αποτελεί τον ορισμό του plug and play. Σημειώνουμε ότι ο δορυφόρος του GigaGate διαθέτει τη δική του σύνδεση Wi-Fi, εκπέμποντας το δικό του SSID το οποίο διαφέρει με αυτό του ADSL router. Για να απολαύσει κανείς τις ταχύτητες του GigaGate θα πρέπει να συνδεθεί στο access point χειροκίνητα.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  • Συνδεσιμότητα βάσης: 1x Gigabit Ethernet, 802.11ac (5GHz, 4×4 MIMO)
  • Συνδεσιμότητα δορυφόρου: 1x Gigabit Ethernet, 4x 10/100 Gigabit, 802.11ac (5GHz, 4×4 MIMO), 802.11n (2.4GHz)
  • Διαστάσεις: 150x140x30mm
  • Ασφάλεια δικτύου: AES
Κατασκευαστής: Devolo
Διάθεση: Devolo Hellas
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.